Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistane kilus spūsčiai žuvo vienas žmogus

Pirmąją šventojo Ramadano mėnesio dieną, ketvirtadienį, infliacijos draskomame Pakistane nemokamų miltų laukiusioje minioje kilus spūsčiai vienas žmogus žuvo ir dar aštuoni buvo sužeisti.
Pakistano vėliava
Pakistano vėliava / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 1 Pakistanas

Pastaraisiais mėnesiais išaugo pagrindinių maisto produktų kainos, o infliacija pasiekė beveik 50 metų aukštumas, šaliai kovojant su mokėjimų balanso krize, dėl kurios buvo priversta vėl pradėti derybas su Tarptautiniu valiutos fondu (TVF).

„Devyni žmonės buvo sutrypti ir nuvežti į ligoninę, kur vienas žmogus mirė“, – sakė Šiaurės vakarų Chaibero Pachtunchvos provincijoje, kur įvyko incidentas, esančios Čarsados policijos viršininkas Muhammadas Arifas.

M.Arifas sakė, kad šimtai žmonių susirinko į vietos turgų, kuris yra vienas iš šimtų Ramadano metu vyriausybės įsteigtų būtiniausių prekių dalijimo punktų.

Milijonai mažas pajamas gaunančių šeimų visoje šalyje yra užsiregistravusios pagal šią schemą.

Pakistano finansus žlugdo ilgus metus trukęs netinkamas finansų valdymas ir politinis nestabilumas – padėtį dar labiau pablogino pasaulinė energetikos krizė ir pražūtingi potvyniai, dėl kurių praėjusiais metais trečdalis šalies teritorijos atsidūrė po vandeniu.

Ši Pietų Azijos valstybė turi didelių skolų ir, norėdama gauti dar vieną 6,5 mlrd. dolerių (apie 6,03 mlrd. eurų) TVF finansinės pagalbos paketo dalį ir išvengti įsipareigojimų nevykdymo, turi griežtai padidinti mokesčius ir komunalinių paslaugų kainas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas