Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistane kovotojai iš, kaip įtariama, Pakistano Talibano nužudė keturis policininkus

Pakistano policija antradienį pranešė, kad pietvakarinėje Beludžistano provincijoje per susišaudymą su kovotojais žuvo keturi policininkai. Tai įvyko kitą dieną po to, kai šio regiono sostinėje keturi žmonės žuvo sprogus pakelės bombai.
Talibas
Talibas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pareigūnai teigė, kad kovotojai, kuriuos policija įvardijo kaip Pakistano Talibano narius, prieš aušrą apšaudė patrulį Kučlake.

„Kovotojai apšaudė policijos komandą iš komplekso ir nužudė keturis policininkus“, – naujienų agentūrai AFP sakė vyresnysis vietos policijos pareigūnas Muhammadas Zohaibas.

„Per susišaudymą taip pat žuvo vienas teroristas, o likusieji pabėgo“, – pridūrė jis bei nurodė, kad jie vis dar slapstosi.

Kovos su terorizmu departamento pareigūnas Aitzazas Goraya sakė, kad kovotojai priklausė Pakistano Talibanui, žinomam kaip „Tehreek-e-Taliban Pakistan“ arba TTP. Jis yra atskiras nuo Afganistano Talibano, bet turi panašią ideologiją.

Pirmadienį keturi žmonės – du policininkai ir du civiliai – žuvo per pakelės bombos sprogimą judriame Beludžistano sostinės Kvetos turguje.

Pareiškime atsakomybę už išpuolį prisiėmė Beludžistano išlaisvinimo armija, kurią Jungtinės Valstijos 2019 metais įtraukė į teroristinių grupuočių sąrašą

Pakistanas jau daugiau nei dešimtmetį kovoja su sukilimu minėtoje provincijoje, kurios separatistai reikalauja visiškos autonomijos arba didesnės Beludžistano dujų ir mineralinių išteklių dalies. Šalį taip pat krečia Pakistano Talibano išpuoliai.

Įtampą provincijoje, besiribojančioje su Iranu ir Afganistanu, dar labiau pakurstė Kinijos investicijų srautas pagal Pekino iniciatyvą „Viena juosta, vienas kelias“ (angl. Belt and Road Initiative, BRI), kuri, vietos gyventojų teigimu, jiems naudinga nebuvo.

Kinija investuoja į šį regioną pagal 54 mlrd. dolerių (apie 49,5 mlrd. eurų) vertės Kinijos ir Pakistano ekonominio koridoriaus projektą, kuriuo siekiama atnaujinti infrastruktūrą, elektros ir transporto jungtis tarp jos tolimuosiuose vakaruose esančio Sindziango regiono ir Pakistano Gvadaro uosto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas