Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistane laikinuoju premjeru tapo senatorius iš mažiausiai apgyvendintos provincijos

Pakistano mažiausiai apgyvendintos Beludžistano provincijos senatorius Anwaaras ul Haq Kakaras (Anvaras ul Hakas Kakaras) eis laikinojo ministro pirmininko pareigas, kol bus surengti nauji rinkimai, šeštadienį pareiškė opozicija. 
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.
Temos: 1 Pakistanas

„Pirmiausia sutarėme, kad bet kas, kas taptų premjeru, turėtų būti iš mažesnės provincijos, kad būtų atsižvelgta į mažesnių provincijų skundus“, – po susitikimo su kadenciją baigiančiu premjeru Shehbazu Sharifu (Šehbazu Šarifu) teigė buvęs Pakistano opozicijos lyderis Raja Riazas Ahmadas.

A. ul H. Kakaras laikinuoju ministru pirmininku buvo paskirtas po to, kai trečiadienį Pakistano prezidentas įsakė paleisti parlamentą, taip atverdamas kelią laikinajai vyriausybei, kuri surengs rinkimus, kuriuose populiariausias šalies politikas Imranas Khanas (Imranas Chanas) lieka nuošalyje.

Nuo tada, kai buvusi tarptautinio kriketo žvaigždė praėjusių metų balandį buvo pašalinta iš valdžios, šalyje kilo politinė sumaištis, kuri baigėsi tuo, kad po kelis mėnesius trukusio susidorojimo su jo partija savaitgalį jis buvo įkalintas už papirkinėjimą.

Prezidento Arifo Alvi (Arifo Alvio) biuro pareiškime sakoma, kad jis paleido parlamentą ministro pirmininko S. Sharifo patarimu. Jis anksčiau tą pačią dieną perspėjo: „Ši šalis negalės daryti pažangos, kol nebus nacionalinės vienybės.“

Netikėta koalicija tarp paprastai nesutariančių dinastinių Pakistano partijų, kurios susivienijo, kad išstumtų I. Khaną, nesulaukė didelio visuomenės palaikymo, kol vadovavo penktai pagal gyventojų skaičių šaliai pasaulyje.

Nepaisant naujos Tarptautinio valiutos fondo pagalbos, šalies ekonomika vis dar išgyvena sunkmetį: užsienio skola yra milžiniška, infliacija sparčiai auga, be to, plačiai paplitęs nedarbas dėl neveikiančių gamyklų, nes joms trūksta užsienio valiutos žaliavoms pirkti.

Nauji rinkimai turėtų būti surengti  surengti per 90 dienų, tačiau kadenciją baigianti vyriausybė jau įspėjo, kad jie greičiausiai bus atidėti iki kitų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito