Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistane moterys žygiu dviračiais pabrėžia lygių teisių poreikį

Pakistane ryžtingų moterų grupė penktadienį važinėjo dviračiais po sostinę, kad pabrėžtų, jog ir moterys turi teisę viešai lavintis fiziškai, nors šioje šalyje vyrauja kultūra, kad moterys yra tartum žemesnės klasės piliečiai.
Pakistane moterys žygiu dviračiais pabrėžia lygių teisių poreikį
Pakistane moterys žygiu dviračiais pabrėžia lygių teisių poreikį / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kai kurios užsidėjusios šalmus, kitos ryšėdamos skareles, mūvinčios džinsus ar vilkinčios laisvo kirpimo sukneles, įprastas Pakistane, važinėjo gatvėmis, prie dviračių rankenų pririšusios spalvingus balionus, pro suglumusius policininkus ir apsaugininkus.

Tarptautinės moterų dienos proga šalyje, kurioje retai pamatysi dviražiu važiuojančią moterį, dailiosios lyties atstovės žygį pradėjo nuo Kohsaro turgaus, virtinės pasiturinčiųjų kavinių, ir važiavo link įžymiosios Faisalo mečetės Margalos kalvose.

„Esmė yra ta, kad moterys turi teisę važinėtis dviračiais. Mūsų šalyje tai kol kas leidžiama tik mergaitėms“, – aiškino labdaringos įstaigos darbuotoja, 30-metė į Masoora Ali.

„Prisimenu, kai buvau maža, visai atvirai važinėdavausi dviračiu... Kai užaugau, tapau moksleive, paskui studente, man buvo pasakyta to nedaryti viešai, nes tai nepriimtina mūsų visuomenėje“, – pridūrė ji.

Tiesa, Pakistane oficialiai nedraudžiama moterims važiuoti dviračiu, bet tai pamatysi retai net Islamabade, kur eismas nėra toks netvarkingas kaip transporto priemonių užkimštose kitų didmiesčių – Karačio ir Lahoro – gatvėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai