Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistane pakarti keturi Talibano teroristai, organizavę žudynes mokykloje

Pakistanas pakorė keturis teroristus, kurie buvo nuteisti dėl žudynių Pešavaro mokykloje organizavimo. Praėjusiais metais gruodžio 16 dieną įvykdytos atakos metu žuvo 151 moksleivis, rašo rferl.org.
Protestuojantys pakistaniečiai
Protestuojantys pakistaniečiai / „Scanpix“/AP nuotr.

Ši kraupi teroro ataka sukėlė Pakistano visuomenės pasipiktinimą ir privertė grąžinti šešis metus aptarinėtą mirties bausmės įstatymą. Teisėsaugos teigimu, keturi nusikaltėliai pakarti kalėjimo patalpose, Kohato mieste.

Visi keturi teroristai priklause Toheedwal Jihad grupuotei, kuri laikoma Pakistano Talibano atšaka.

Žinia apie egzekuciją pradžiugino aukų artimuosius ir išlikusius gyvus asmenis. „Tikiuosi, kad ir kiti bus surasti ir nubausti“, – sakė 18-metis moksleivis Waheedas Anjumas iš atakuotos Pešavaro mokyklos. Jis išgyveno nepaisant trijų kulkų, pataikiusių jam į abi rankas ir krūtinę.

Džiugiai žinią apie egzekuciją sutiko ir Nasiras Ullah, kurio 15-metis sunus žuvo nuo devynių mokyklą užpuolusių teroristų kulkų. „Jie turėjo būti pakarti viešai, dienos šviesoje. Taip pat, kaip jie žudė nekaltus vaikus“, – teigė N.Ullah.

Iki šios dienos Pakistane mirties bausme nubausti jau 300 su terorizmu susijusių asmenų. Tiesa, ne visi palaiko tokią Pakistano valdžios praktiką.

„Egzekucijos nesustabdo karinių veiksmų. Kaip mirties bausmė gali sustabdyti teroristą, kuris pats vilki savižudžio liemenę?“, – retoriškai klausė Pakistano žmogaus teisių komisijos atstovas Zamanas Khanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas