Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistane teismo rūmuose susisprogdinus mirtininkui žuvo aštuoni žmonės, 21 sužeistas

Pirmadienį Pakistano šiaurės vakaruose mirtininkui teismo rūmuose detonavus bombą, žuvo mažiausiai aštuoni žmonės, o dar 21 buvo sužeistas, pranešė policija. Sprogimas Šabkadaro mieste pasigirdo per rytinį eismo piką, tuo metu, kai teisininkai ir bylų dalyviai rinkosi teisme.
Pakistanas
Pakistanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Pakistanas Al Qaeda

Čarsados rajono, kuriame yra Šabkadaras, policijos vadovas Sohailas Khalidas patvirtino, kad išpuolį įvykdė mirtininkas, taip pat nurodė, kad du žuvusieji buvo policininkai.

„Tiriame šio sprogimo aplinkybes. Manoma, kad mirtininkas sprogdintojas įžengė į šį kompleksą, o kai budintis policininkas mėgino jį sustabdyti, vyras susisprogdino“, – aiškino S.Khalidas.

Kol kas jokia grupuotė neprisiėmė atsakomybės dėl šios atakos.

Šabkadaras yra netoli Mohmando genčių rajono – vieno iš septynių pusiau autonominių regionų prie sienos su Afganistanu, kur anksčiau veikė ekstremistų tinklo „al Qaeda“ ir Talibano kovotojų bazės.

Islamabadas 2014 metais genčių regionuose pradėjo didelę karinę operaciją, per kurią, kaip pranešama, buvo nukauti tūkstančiai kovotojų, o kiti buvo išstumti į Afganistaną, todėl saugumo padėtis Pakistane pagerėjo.

Tačiau sukilėliai, susiję su Pakistano grupuote „Tehreek-e-Taliban Pakistan“, retkarčiais rengia atakas iš savo bazių Afganistane.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai