Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistano premjeras balsavimo dėl nepasitikėjimo išvakarėse kreipsis į tautiečius

Pakistano ministras pirmininkas Imranas Khanas penktadienį kreipsis į tautiečius, artėjant prieštaringai vertinamam balsavimui dėl nepasitikėjimo, keliančio jam realų pavojų būti nušalintam.
Pakistano vėliava
Pakistano vėliava / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Pakistanas

Šalyje sklando spėlionės, kad premjeras gali atsistatydinti, nenorėdamas būti pažemintas pralaimėjimo parlamente. Tačiau kai kas mano, kad buvusi tarptautinė kriketo žvaigždė ruošia naują staigmeną.

I.Khanas, savo kalbas paįvairinantis kriketo metaforomis, vėlai ketvirtadienį pareiškė, kad kovos „iki paskutinio kamuoliuko“, o penktadienį sukvietė savo kabineto ir partijos „Pakistan Tehreek-e-Insaf“ (PTI) vadovus į skubius susitikimus.

Vidaus reikalų ministras užsiminė apie tolesnę įvykių raidą, žurnalistams pasakęs, kad jau seniai ragino įstatymų leidėjus iš PTI ir koalicijos partnerius masiškai palikti parlamentą.

„Tris mėnesius prašiau jų drauge atsistatydinti... Sakau tą patį: turėtume vieningai atsistatydinti“, – kalbėjo Sheikhas Rashidas Ahmadas.

Opozicija sako 342 vietų asamblėjoje turinti daugiau nei 172 balsus, o kvorumui pasiekti būtina, kad dalyvautų ketvirtadalis visų narių.

Šeštadienio balsavimas vainikuos dramatišką savaitę, per kurią I. Khanas jau kartą išvengė balsavimo dėl nepasitikėjimo, įtikinęs jam lojalų prezidentą paleisti parlamentą ir sušaukti pirmalaikius rinkimus.

Tačiau Aukščiausiasis Teismas ketvirtadienį visus jo veiksmus pripažino neteisėtais ir nurodė, kad jo likimą turi nuspręsti nacionalinė asamblėja, kur I.Khanas prarado daugumą.

Teismo sprendimas buvo platesnis nei tikėtasi: anksčiau šią savaitę vyriausiasis teisėjas pareiškė, kad kolegija turėtų įvertinti tik pirminio žingsnio blokuojant balsavimą dėl nepasitikėjimo teisėtumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito