Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistano premjeras: D.Trumpas prašė tarpininkauti kalbantis su Iranu

Pakistano premjeras Imranas Khanas antradienį sakė, kad JAV ir Saudo Arabija prašė jo tarpininkauti kalbantis su Iranu ir taip padėti mažinti įtampą.
Pakistano premjeras Imranas Khanas
Pakistano premjeras Imranas Khanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

I. Khanas Jungtinėse Tautose susitiko ir su JAV prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu), ir su Irano prezidentu Hassanu Rouhani (Hasanu Rouhaniu). Prieš tai jis Saudo Arabijoje aplankė šios šalies sosto paveldėtoją princą Mohammedą bin Salmaną (Mohamedą bin Salmaną).

„Trumpas paklausė manęs, ar galėtume deeskaluoti situaciją ir, galbūt, pasiūlyti kitą susitarimą, – žurnalistams sakė I. Khanas. – Taip, mes tai perdavėme, ir taip, labai stengiamės.“

„Vakar po susitikimo su prezidentu Trumpu iš karto pasikalbėjau su prezidentu Rouhani. Šiuo metu negaliu pasakyti nieko daugiau, tik tai, kad mes stengiamės ir tarpininkaujame“, – pridūrė Pakistano lyderis.

Saudo Arabijoje, kur anksčiau šį mėnesį buvo įvykdyta Iranui priskiriamų atakų prieš naftos infrastruktūrą, princas Mohammedas taip pat paprašęs I. Khano „pasikalbėti su Irano prezidentu“.

Pakistanas tradiciškai palaiko tvirtus ryšius su Saudo Arabija, bet bendrauja ir su Iranu. Islamabadas atstovauja Teherano konsuliniams interesams Jungtinėse Valstijose, su kuriomis Iranas nepalaiko diplomatinių santykių.

Prancūzijos, Vokietijos ir Japonijos lyderiai, vildamiesi atgaivinti diplomatiją, Jungtinėse Tautose taip pat rengė susitikimus su H.Rouhani ir D.Trumpu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito