Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistano prezidentui P.Musharrafui ir toliau apribota laisvė, jis paleistas už užstatą

Ilgamečiam Pakistano prezidentui Pervezui Musharrafui dar dvi savaites pratęstos kardomosios priemonės – paleidimas už užstatą, antradienį praneša „Dawn News“. Šalies vadovas teisėsaugos akiratyje atsidūrė dėl sąsajų su žmogžudyste.
Pervezas Musharrafas
Pervezas Musharrafas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Pakistanas

Į teismą antradienio rytą P.Musharrafas nebuvo atvežtas dėl saugumo priežasčių.

Prokuroras Chaudhry Zulfiqar Ali žiniasklaidai teigė, kad  P.Musharrafas nebendradarbiavo su tyrėjų komanda. Buvęs prezidentas praėjusią savait apklausiamas dėl aukšto rango pareigūnės nužudymo.

Buvusi premjerė, vėlesnio šalies prezidento Asifo Ali Zardari žmona Benazir Bhutto išpuolio metu, kuriame aidėjo šūviai ir sprogo bombos, buvo nužudyta 2007 metų gruodžio 27-ąją. Tuo metu P.Musharrafas ėjo prezidento pareigas. Moteris žuvo, kuomet mieste rengė rinkiminės kampanijos mitingą.

P.Musharrafas 1999 metais, būdamas armijos Generalinio štabo viršininkas, užgrobė valdžią per žmonių aukų nepareikalavusį perversmą, o 2008 metų rugpjūtį atsistatydino, kai prezidentu buvo išrinktas Asifas Ali Zardari – po jo žmonos, buvusios premjerės Benazir Bhutto nužudymo. Po atsistatydinimo P.Musharrafas išvyko iš šalies.

Kaltinimai prezidentui buvo pateikti dar 2011 metų vasarį, tų pačių metų rugpjūtį jis paskelbtas nusikaltėliu, areštuotas jo turtas. P.Musharrafas į Pakistaną grįžo tik po ketverių metų, praleistų užsienyje, norėdamas dalyvauti gegužės 11 dienos visuotiniuose rinkimuose ir žadėjo „išgelbėti“ sunkumus išgyvenantį Pakistaną. Nacionalinė Asamblėja P.Musharrafui rinkimuose dalyvauti neleido.

Būsimieji gegužės 11 dienos rinkimai bus pirmas demokratinis valdžios perdavimas per visą branduolinį ginklą turinčio Pakistano istoriją, kurioje dominavo kariškių valdymo periodai, silpna ekonomika, chroniškas nestabilumas ir skurdas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai