Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistano teismas buvusio premjero I. Khano santuoką pripažino neteisėta

Pakistano teismas šeštadienį buvusio ministro pirmininko Imrano Khano (Imrano Chano) santuoką su trečiąja žmona pripažino neteisėta pagal islamo teisę ir skyrė jiems abiem po septynerius įkalinimo metus, paskelbė jo partija.
AAMIR QURESHI / AFP
AAMIR QURESHI / AFP
Temos: 1 Pakistanas

Tai trečias per savaitę verdiktas buvusiai kriketo žvaigždei: anksčiau jam buvo skirta 10 metų įkalinimo bausmė už valstybės paslapčių nutekinimą ir 14 metų įkalinimas už kyšininkavimą.

Kyšininkavimo byloje 14 metų įkalinimo bausmė buvo skirta ir ekspremjero žmonai Bushrai Bibi (Bušrai Bibi).

Islamiškų pažiūrų politikas, kuris 2022-ųjų balandį buvo nušalintas per parlamento balsavimą dėl nepasitikėjimo, tvirtina, kad beveik 200 nusikaltimų, kuriais jis nuo to laiko buvo apkaltintas, sufabrikavo kariuomenės vadovaujamas isteblišmentas, siekiantis neleisti jam varžytis vasario 8 dieną įvyksiančiuose rinkimuose.

Naujausias teistumas yra susijęs su islamo teisės nuostata, kad našle likusi ar išsiskyrusi moteris prieš ištekėdama dar kartą turi palaukti tris mėnesius, kad jos nėštumo atveju neliktų abejonių dėl kūdikio tėvo.

„Teismas paskelbė buvusio ministro pirmininko Imrano Khano ir Bushros Bibi santuoką neteisėta; abiem [skirtos] septynerių metų įkalinimo bausmės“, – sakoma jo partijos „Pakistan Tehreek-e-Insaf“ (PTI) pareiškime.

„Ši gėdinga byla nelogiška. Visa tai vyksta politiniais tikslais“, – sakė I. Khano advokatas Goharas Ali Khanas (Goharas Ali Chanas). Jis pridūrė, kad bus teikiama apeliacija.

I. Khanas Ravalpindyje kalinamas jau daug mėnesių, o B. Bibi pasidavė policijai šią savaitę ir yra laikoma savo namuose Islamabado pakraštyje, pareigūnams juos pripažinus tam tikros kategorijos kalinimo įstaiga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito