Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistano teismas nurodė areštuoti buvusį karinį valdytoją Pervezą Musharrafą

Pakistano teismas ketvirtadienį nurodė areštuoti buvusį karinį valdytoją Pervezą Musharrafą, kuris nedelsdamas nuvažiavo į savo vilą Islamabado pakraštyje, kur jį saugojo policijos komandosai.
Pervezas Musharrafas
Pervezas Musharrafas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Pakistanas

P.Musharrafui nesipriešino Islamabado teisme buvęs didelis saugumo kontingentas, kai jis išvyko iš rūmų, nors teisėjas nurodė areštuoti jį dėl jo prieštaringai vertinamo sprendimo 2007 metais, įvedus nepaprastąjį valdymą, atleisti teisėjus.

Policija saugojo pagrindinius prabangios vilos vartus ir užtvėrė P.Musharrafo gatvę, bet nestūmė atgal daugybės televizijų sunkvežimių ir prie valdos vartų stovyklą įsirengusių žiniasklaidos atstovų.

Dešimtys šalininkų susirinko prie valdos pasmerkti teismo sprendimo. Jie šaukė „Tai – neteisybė“ ir „Tegyvuoja Musharrafas“, kai P.Musharrafo politinės partijos aukšto rango nariai atvyko į vilą pasitarimui, pranešė reporteriai.

P.Musharrafo advokatas Qamaras Afzalas anksčiau patvirtino, kad teismas priėmė tokį sprendimą.

„Teisėjas Shaukatas Azizas Siddiqui nurodė panaikinti laikiną paleidimą už užstatą“, – sakė jis.

Vienas policijos aukšto rango pareigūnas, kuris nenorėjo skelbti savo pavardės, sakė, kad normali procedūra būtų nedelsiamas areštas teisme, tačiau atrodo, kad nebuvo dėta jokių pastangų jį tenai sulaikyti.

P.Musharrafo „Viso Pakistano musulmonų lygos“, kurią jis drauge su išeiviais įsteigė išeivijoje, kad galėtų dalyvauti kitą mėnesį įvyksiančiuose visuotiniuose rinkimuose, atstovas sakė, kad jo komanda tariasi, kaip geriausia būtų reaguoti.

Šis atsargos generolas, kuris valdžią užėmė 1999 metais, per kraujo nepareikalavusį ir tuo metu šalyje labai sveikintą perversmą, valdė iki 2008-ųjų rugpjūčio. Kovo 24-ąją grįžus po ketverių užsienyje praleistų metų jam teko skaudžiai nusivilti.

Prieš išvykdamas iš Dubajaus jis, ryšium su visomis trimis savo bylomis, buvo užsitikrinęs paleidimą už užstatą iki arešto, tačiau Pakistane prieš gegužės 11-osios rinkimus buvo sutiktas niūriai.

Antradienį jis buvo diskvalifikuotas iš parlamento rinkimų – taip buvo sužlugdytos jo ambicijos dėl sugrįžimo į politiką žadant, kad tik jis vienas gali „išgelbėti“ šalį nuo skurdo ir nesaugumo.

Musharrafas apskųs Pakistano arešto orderį

Pakistano buvęs karinis valdytojas Pervezas Musharrafas ketvirtadienį šalies aukščiausios instancijos teismui apskųs savo arešto orderį, sakė jo partijos atstovas.

P.Musharrafo „Viso Pakistano musulmonų lygos“ atstovas sakė, kad, jo nuomone, jeigu orderis bus paliktas galioti, pareigūnai skirs buvusiam valdytojui namų areštą jo valdoje Islamabado pakraštyje.

„Musharrafas yra ramus ir pasitikintis. Šiandien eisime į Aukščiausiąjį Teismą pateikti apeliacijos. Jeigu Teismas mūsų apeliaciją atmes, pasiduosime įstatymui“, – sakė Muhammadas Amjadas.

„Galvoju, kad jeigu areštas yra būtinas, pareigūnai (jo) užmiesčio namą paskelbs kalėjimo pakaitalu“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai