Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistano teismas pratęsė buvusio prezidento Pervezo Musharrafo areštą 14 parų

Pakistano kovos su terorizmu teismas šeštadienį pratęsė buvusio karinio šalies valdovo Pervezo Musharrafo areštą dviem savaitėms. Buvęs prezidentas kaltinamas savo valdymo metais neteisėtai atleisdavęs teisėjus.
Pervezas Musharrafas
Pervezas Musharrafas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Teismas sugrąžino generolą Musharrafą kardomajam kalinimui dviem savaitėms“, – sakė žurnalistams P. Musharrafo partijos „Viso Pakistano musulmonų lyga“ atstovas spaudai Muhammadas Amjadas.

„Mūsų teisininkai neigia kaltinimus, kad generolas Musharrafas atleidęs teisėjus ir laikęs juos bei jų artimuosius namų arešto sąlygomis iki šešių mėnesių. Tai visiška netiesa“, – sakė M.Amjadas.

„Mes reikalavome teismo skirti generolui Musharrafui kardomąjį kalinimą, kad mes galėtume kreiptis į aukštesnį teismą atleidimo“, – pridūrė jis.

Pakistano televizija parodė, kaip P.Musharrafas išlipa iš šarvuoto visureigio ir,lydimas keliolikos pareigūnų, įžengia į teismo rūmus sostinėje Islamabade. Šimtai jo nekenčiančių teisininkų susistumdė su apsaugininkais, skandavo šūkius prieš buvusį prezidentą.

Policija suėmė P.Musharrafą penktadienį ir laikė jį sostinės policijos būstinės svečių namuose. Dabar nežinoma, ar jis liks čia, ar bus perkeltas į kalėjimą.

„Tai priklauso nuo regiono administracijos, kuri spręs ar siųsti jį į kalėjimą ar laikyti kitoje saugioje vietoje“, – sakė agentūrai AFP vienas policijos pareigūnas.

Teisininkai buvo pateikę peticiją Aukščiausiajam Teismui teisti P.Musharrafą už valstybės išdavimą, kuris baudžiamas mirtimi arba kalėjimu iki gyvos galvos, bet tokią bylą turėtų kelti valstybė.

P.Musharrafas taip pat yra kaltinamas sąmokslu nužudyti opozicijos lyderę Benazir Bhutto, kuri buvo mirtinai sužalota per išpuolį 2007 metais, taip pat – dėl vieno sukilėlių lyderio mirties per karinę operaciją 2006 metais.

P.Musharrafas, kuris atėjo į valdžią per kruviną perversmą 1999 metais, iš prezidento posto atsistatydino 2008 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai