Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 06 /12:33

Palestiniečiai: per Izraelio reidus okupuotame Vakarų Krante žuvo 8 žmonės

Palestiniečių pareigūnai pranešė, kad per Izraelio karių antradienį surengtus du atskirus reidus okupuoto Vakarų Kranto šiaurėje žuvo aštuoni palestiniečiai.
JAAFAR ASHTIYEH / AFP
JAAFAR ASHTIYEH / AFP

Per ankstų rytą Izraelio surengtus reidus keturi žmonės žuvo Džanine ir dar keturi – Tubaso rajone, pranešė palestiniečių Raudonasis Pusmėnulis ir sveikatos apsaugos ministerija Ramaloje. 

Tuo metu Izraelio kariuomenė pranešė, kad oro pajėgų karo lėktuvai smogė „ginkluotoms teroristų kuopelėms“ Džanino apylinkėse, tačiau nepateikė išsamios informacijos apie aukas. 

„Dėl okupantų šaudymo į dvi transporto priemones rytinėse Džanino apylinkėse žuvo keturi kankiniai ir dar trys buvo sužeisti, vienas iš jų – labai sunkiai“, – sakoma Raudonojo pusmėnulio pareiškime.

„Akaboje, Tubaso rajone, nuo okupanto Izraelio ugnies žuvo keturi žmonės ir septyni buvo sužeisti“, – nurodė sveikatos apsaugos ministerija.

Akabos gyventojai pasakojo, kad Izraelio pajėgos atvyko auštant ir apsupo Amido Ghanamo (Amido Ganamo) namą. Tuomet ir kilo susirėmimai tarp karių ir jaunų palestiniečių.

Per susirėmimus žuvo A. Ghanamas ir dar du žmonės, o dar vienas paauglys buvo nužudytas netoli ligoninės, naujienų agentūrai AFP sakė Tubaso gubernatorius Ahmedas Assadas (Ahmedas Asadas)

„Kariuomenė įžengė į namą ir jį apsupo, o snaiperiai užėmė pozicijas ant netoliese esančių stogų ir šaudė į visus judančius taikinius“, – sakė jis.

Paauglys žuvo kariams „įžengus į ligoninės teritoriją“, teigė A. Assadas.

Akabos meras Abdelis Razzaqas Abu Arra (Abdelis Razakas Abu Ara) pabrėžė, kad paauglys „buvo šaltakraujiškai nužudytas“.

„Tai sistemingas sionistų nusikaltimas, kokius izraeliečiai vykdo kasdien“, – pridūrė jis.

Vakarų Krante, kurį Izraelis yra okupavęs nuo 1967 metų, smurto protrūkiai tęsiasi jau daugiau nei metus, bet suintensyvėjo po to, kai spalio 7 dienos islamistų išpuolis prieš žydų valstybę išprovokavo Izraelio ir „Hamas“ karą Gazos Ruože.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, nuo spalio 7-osios okupuotame Vakarų Krante Izraelio pajėgos arba naujakuriai nužudė apie 612 palestiniečių.

Izraelio duomenimis, palestiniečių kovotojai taip pat surengė daug išpuolių prieš izraeliečius karius ir civilius gyventojus Izraelyje ir okupuotame Vakarų Krante, per kuriuos žuvo mažiausiai 17 žmonių.

Karas Gazos Ruože prasidėjo po to, kai „Hamas“ kovotojai spalio 7-ąją užpuolė Izraelį. Per tą išpuolį, oficialiais Izraelio duomenimis pagrįstais AFP skaičiavimais, žuvo 1 197 žmonės, daugiausia civiliai.

„Hamas“ kovotojai spalio 7-ąją taip pat pagrobė pustrečio šimto įkaitų, iš kurių maždaug pusė, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant kelias dešimtis Izraelio kariuomenės žuvusiais laikomų įkaitų.

Pasak „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos, per Izraelio karinę kampaniją žuvo mažiausiai 39 623 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas