Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Palestiniečių ministerija: Izraelio pajėgos nušovė paauglį Vakarų Krante

Izraelio kariai okupuotame Vakarų Krante ketvirtadienį nušovė 15-metį palestinietį ir sunkiai sužeidė dar vieną vaiką, pranešė palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija, o kariuomenė pranešė buvusi užpulta.
Izraelio kareiviai Vakarų Krante stabdo protestuotojus
Izraelio kareiviai Vakarų Krante stabdo protestuotojus / „AFP“/„Scanpix“

Smurtas įsiplieskė šiauriniame Vakarų Kranto Azūno mieste, kai kariai atvyko ieškoti įtariamųjų po to, kai į pro šalį važiuojančias izraeliečių transporto priemones buvo paleistos petardos, pranešė kariuomenė.

„Keli įtariamieji į karius mėtė Molotovo kokteilius, – sakoma kariuomenės pranešime. – Kariai atsakė koviniais šaudmenimis.“

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija pareiškime nurodė, kad 15 metų Muhammadas Nidalas Salimas „žuvo nuo kulkų į nugarą, kurias į jį paleido okupacinės valdžios [Izraelio] kariai“.

Ministerija pridūrė, kad dar du žmonės buvo sužeisti, įskaitant vaiką, kurio būklė kritinė, tačiau nenurodė jų amžiaus.

Kariuomenė teigė, kad „žino apie pranešimus, kuriuose teigiama, kad kai kurie iš tų įtariamųjų buvo sužeisti“, ir pažymėjo, kad nė vienas Izraelio karys nenukentėjo, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

Pastarasis mirties atvejis įvyko suintensyvėjus smurto protrūkiui per Izraelio ir palestiniečių konfliktą, ypač Vakarų Krante, kurį Izraelis yra okupavęs nuo 1967 metų Šešių dienų karo.

Palestiniečių Chuvaros kaimą vėlų sekmadienį užpuolė Izraelio naujakuriai. Šis incidentas įvyko praėjus kelioms valandoms po to, kai du naujakuriai buvo nušauti, važiuodami per šią gyvenvietę.

Šimtai naujakurių naktį Chuvaroje padeginėjo namus ir automobilius bei mėtė akmenis, o netoliese esančiame Zaataros kaime buvo nužudytas palestinietis.

Ginkluoti vyrai pirmadienį nušovė izraelietį amerikietį vairuotoją, o trečiadienį Izraelio pajėgos, ieškodamos įtariamųjų Akabat Džabro pabėgėlių stovykloje netoli Jerichono, nušovė palestinietį.

Nuo metų pradžios Izraelio ir palestiniečių konfliktas nusinešė 64 palestiniečių, įskaitant kovotojus ir civilius, gyvybes.

AFP, kuri remiasi oficialiais abiejų pusių šaltiniais, duomenimis, per tą patį laikotarpį žuvo 13 izraeliečių, įskaitant saugumo pajėgų narius ir civilius, ir vienas ukrainiečių civilis.

Izraelio ir palestiniečių pareigūnai bendrame pareiškime sekmadienį įsipareigojo užkirsti kelią tolesniam smurtui ir siekti deeskalacijos po derybų Jordanijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas