Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Palestiniečių pareigūnai: per Izraelio smūgius Gazoje žuvo 16 žmonių, įskaitant 4 vaikus

Palestiniečių pareigūnai pirmadienį pranešė, kad per Izraelio aviacijos smūgius Gazos Ruože žuvo 16 žmonių, įskaitant keturis vaikus.
AMMAR AMMAR / AFP
AMMAR AMMAR / AFP

Ankstų pirmadienio rytą smūgis sulygino su žeme namą Nuseirato pabėgėlių stovykloje centrinėje Gazos Ruožo dalyje, žuvo mažiausiai 10 žmonių, įskaitant keturias moteris ir du vaikus.

Ligoninė „al Awda“, į kurią buvo atvežti kūnai, patvirtino aukų skaičių ir nurodė, kad dar 13 žmonių buvo sužeisti. Ligoninės duomenimis, tarp žuvusiųjų yra motina, jos vaikas ir penki broliai bei seserys.

Pasak islamistų grupuotės „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo civilinės gynybos agentūros, per kitą smūgį Gazoje esančiame name žuvo šeši žmonės, įskaitant moterį ir du vaikus.

Izraelis teigia, kad taikosi tik į kovotojus, ir kaltina gyvenamuosiuose rajonuose veikiančias „Hamas“ bei kitas ginkluotas grupuotes keliant pavojų civiliams. Kariuomenė retai komentuoja atskirus smūgius.

Kaip rodo naujienų agentūros AFP duomenys, pagrįsti oficialiais Izraelio skaičiais, spalio 7-osios „Hamas“ išpuolis Izraelyje nulėmė 1 205 žmonių, daugiausia civilių, žūtį. Tarp jų yra nelaisvėje nužudyti įkaitai.

Gazos Ruožo sveikatos ministerija teigia, kad per Izraelio karinę kampaniją Gazos Ruože žuvo daugiau kaip 41 tūkst. žmonių. Ji nenurodo, kiek iš jų yra kovotojų ir civilių gyventojų, tačiau teigia, kad kiek daugiau nei pusė žuvusiųjų – moterys ir vaikai.

Izraelis teigia, kad nukovė daugiau kaip 17 tūkst. palestiniečių kovotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas