Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Palestiniečių prezidentas ragina J.Bideną stiprinti palestiniečių ir JAV ryšius

Palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas sekmadienį paragino JAV išrinktąjį prezidentą Joe Bideną stiprinti palestiniečių ir Vašingtono santykius, pašlijusius valdant prezidentui Donaldui Trumpui.
Joe Bidenas ir Mahmudas Abbasas 2016 m.
Joe Bidenas ir Mahmudas Abbasas 2016 m. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sveikinime J. Bidenui ir išrinktajai viceprezidentei Kamalai Harris (Kamalai Haris) M. Abbasas ragino būsimą JAV administraciją „stiprinti palestiniečių ir amerikiečių santykius“, siekti „taikos, stabilumo ir saugumo“ Artimuosiuose Rytuose.

M.Abbasas vadovauja Ramaloje įsikūrusiai Palestinos autonomijai, kuri nutraukė ryšius su D.Trumpo administracija, nes kaltina ją akivaizdžiai palaikant Izraelį.

D.Trumpas taip pat nutraukė finansavimą Jungtinių Tautų agentūrai, padedančiai palestiniečių pabėgėliams (UNRWA). Jis taip pat atmetė nuomonę, kad Izraelio aneksuota Rytų Jeruzalė turėtų tapti būsimos palestiniečių valstybės sostine, ir pripažino Jeruzalę nedaloma Izraelio sostine.

D.Trumpas vengė kritikuoti Izraelį dėl žydų nausėdijų statybų okupuotame Vakarų Krante ir nesilaikė dešimtmečius nusistovėjusios JAV politikos, kad šių nausėdijų plėtra yra kliūtis taikai.

Sausį D.Trumpas pristatė prieštaringai vertinamą Artimųjų Rytų taikos planą, į kurio kūrimą palestiniečiai nebuvo įtraukti, todėl šie jį iškart atmetė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas