Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pamatykite patys: Ukrainos pajėgos Rusijos teritorijoje į nelaisvę paėmė kelias dešimtis karių

Trečiadienio vakarą Ukrainos „Telegram“ kanalai išplatino kelis vaizdo įrašus ir nuotraukas iš dronų, kuriuose matyti, kaip keliasdešimties žmonių grupė vedama pakeltomis rankomis ir guldoma veidais žemyn į kelią, skelbia nepriklausoma rusų žiniasklaidos priemonė „Agentstvo“.

Šiais vaizdo įrašais dalijosi ir ukrainiečių žiniasklaidos portalai. Skelbiama, kad medžiagoje matyti į belaisvę paimti rusų kariai arba tarptautinį automobilių kontrolės punktą saugoję kariškiai. Tačiau šios versijos oficialiai dar nebuvo patvirtintos.

Pasak „Agentstvo“, karinis analitikas geolokalizavo šaudymo vietą – tai yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontroliuojamas Sudžos kontrolės punktas Kursko ir Sumų sričių pasienyje.

VIDEO: Pamatykite patys: ukrainiečiai į nelaisvę paėmė kelias dešimtis rusų karių

Ukrainos karinis tinklaraštininkas Serhijus Sternenko pranešė apie 22 pasidavusius rusų karius ir paskelbė vaizdo įrašą, kuriame kelios dešimtys žmonių iš pradžių eina keliu iškėlę rankas į viršų, o paskui gulasi veidais žemyn ant asfalto.

Jo teigimu, vaizdo įrašą jam perdavė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariškiai. Pasak S.Sternenko, jie sako, kad šie rusai buvo priversti pasiduoti padedant bepiločiams orlaiviams.

„Agenstvo“ nurodė, vaizdo įraše matomas Sudžos kontrolės postas Kursko srityje, o kadre esantys žmonės eina Ukrainos link. Rusijos „Telegram" kanalas „Pasienio sargyba iš pragaro“ šiuos žmones pavadino „mūsų pasieniečiais“.

Ukrainos „Telegram" kanaluose pasirodė kiti vaizdo įrašai su karo belaisviais. Jie taip pat buvo nufilmuoti Sudžos pasienio perėjoje, nustatė „Bild“ karinis apžvalgininkas Julianas Röpke. Jo skaičiavimais, Ukrainos ginkluotosios pajėgos į nelaisvę paėmė daugiau kaip 40 rusų karių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas