Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Panamoje sulaikytas karinį krovinį gabenęs Šiaurės Korėjos laivas, kapitonas bandė nusižudyti

Panamos prezidentas pranešė, kad šalis sulaikė su Šiaurės Korėjos vėliava plaukusį laivą, vežusį „nelegalų karinį krovinį“, praneša naujienų tarnyba BBC.
Įtartintas krovinys
Įtartintas krovinys / AFP/Scanpix nuotr.

Iš Kubos plaukęs laivas, įtariama, gabeno „sudėtingą raketinę įrangą“. Savo „Twitter“ paskyroje prezidentas paviešino nuotrauką, kurioje matomas konteineryje pakrautas didelis žalias objektas. Anot jo, laivas buvo patikrintas įtarus, jog jame gali būti narkotikų, tačiau paaiškėjo, kad juo gabenamas dar pavojingesnis krovinys.

„Mes ketiname iškrauti laivą ir išsiaiškinti, kas yra viduje“, – vietos žiniasklaidai sakė prezidentas.

Sulaikyti ir 35 įgulos nariai, įskaitant kapitoną, kuris, anot Panamos prezidento, per laivo kratą bandė nusižudyti. Apsaugos ministras Jose Raulis Mulino teigė, jog įtarimų sukėlė įpykusios įgulos ir kapitono reakcija.

Raketinė programa

Pagal Jungtinių Tautų sankcijas, ginklų eksportas ir importas, išskyrus nesudėtingą ginkluotę, į Šiaurės Korėją yra uždraustas. Sankcijos buvo sustiprintos po trečiojo branduolinio bandymo, kurį Šiaurės Korėja surengė vasario 12 dieną. Valstybėms rekomenduota dar atidžiau tikrinti įtartinus krovinius.

Pastaraisiais metais vadovaujantis JT sankcijomis buvo apieškota daugybė Šiaurės Korėjos laivų.

Šiaurės Korėja vysto raketų kūrimo programą. Gruodį šalis paleido trijų pakopų raketą, kuri į kosmosą turėjo iškelti palydovą. Jungtinės Tautos pasmerkė šią raketų bandymo technologiją. Ekspertai mano, kad komunistinė valstybė kuria branduolines galvutes, pakankamai mažas, kad jos galėtų būti panaudotos ilgo nuotolio raketose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas