Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Parazitai“: motina laimėjo teismą dėl dviejų 40-mečių sūnų iškeldinimo

Regis, motinos meilė turi ribas. Bent jau 75 metų moters iš Pavijos Šiaurės Italijoje, kuri laimėjo teismą dėl dviejų 40 ir 42 metų amžiaus sūnų iškeldinimo iš namų, CNN nurodė Pavijos teismo sekretorius.
Pavija
Pavija / 123rf.com nuotr.
Temos: 3 Italija Vaikai Mama

Du sūnūs, kuriuos motina teismo dokumentuose apibūdino kaip „parazitus“, gyveno šeimos bute, neprisidėdami nei finansiškai, nei padėdami tvarkytis namuose, rašoma neįvardijamos moters skunde Pavijos srities teismo tribunolui.

Abu vyrai dirba, rašoma teismo dokumentuose.

Teisėja Simona Caterbi palaikė į pensiją išėjusią motiną, kuri negyvena su vaikų tėvu ir kurios pensija skiriama tik maistui ir namų išlaikymui, nusprendusi, kad du „bamboccioni“ arba dideli kūdikiai iki gruodžio 18 dienos turi palikti namus. Toks teismo sprendimas, su kuriuo susipažino CNN.

Nenusprendė, ar skųs sprendimą

S.Caterbi rašė: „Teisės aktuose nėra nuostatos, pagal kurią suaugusiam vaikui būtų suteikta besąlyginė teisė likti namuose, kurie priklauso tėvams, prieš jų valią ir vien dėl šeimos ryšių.“

Vyrai pasisamdė advokatus, kad kovotų su iškeldinimu.

Kaip vietos laikraštį „La Provincia Pavese“ cituoja CNN, tvirtino, kad italai tėvai pagal įstatymą privalo rūpintis savo vaikais tiek, kiek reikia.

Teisėja savo nutartyje citavo galiojantį įstatymą ir sutiko, kad „gyvenimas šeimos namuose iš pradžių gali būti laikomas pagrįstu, nes įstatymas yra pagrįstas vieno iš tėvų išlaikymo prievole“.

123RF.com nuotr./Roma, Italija
123RF.com nuotr./Roma, Italija

Tačiau ji nusprendė, kad „tai neatrodo pateisinama atsižvelgiant, kad du atsakovai yra vyresni nei 40 metų asmenys, o peržengus tam tikrą amžių vaikas nebegali tikėtis, jog tėvai tęs išlaikymo prievolę viršydami pagrįstas ribas“.

Vyrų advokatas vietos žiniasklaidai sakė, kad jie neapsisprendė, ar skųs teismo sprendimą.

Vėlai palieka tėvų namus

Tai ne pirmas kartas, kai teismuose nagrinėjamos bylos, susijusios su „mammoni“ – itališkas terminas, vartojamas suaugusiems vyrams, pernelyg priklausomiems nuo savo motinų, apibūdinti.

Kaip nurodo CNN, 2020 metais Italijos Aukščiausiasis Teismas priėmė sprendimą prieš 35 metų vyrą, ne visą darbo dieną dirbusį muzikos mokytoju ir besitikėjusį finansinės tėvų paramos, nes įrodinėjo, kad negali išsilaikyti iš 20 tūkst. eurų metinio atlyginimo.

Gintarės Kašelionytės nuotr./Genuja nuo kalvos
Gintarės Kašelionytės nuotr./Genuja nuo kalvos

2022 metų Eurostato duomenimis, italai tėvų namus palieka būdami vidutiniškai 30 metų amžiaus.

Pagal šį rodiklį Europos Sąjungoje pirmauja Kroatija – vaikų, šalyje paliekančių tėvų namus, amžiaus vidurkis – 33,4 metų.

Pavyzdžiui, Suomijoje, Švedijoje ir Danijoje, remiantis tais pačiais duomenimis, jaunimas savarankiškai pradeda gyventi vidutiniškai 21 metų amžiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas