Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pareigūnai: Armėnija Azerbaidžanui grąžino keturis pasienio kaimus

Armėnija penktadienį grąžino Azerbaidžanui keturis pasienio kaimus, kuriuos buvo užėmusi prieš kelis dešimtmečius, pranešė Jerevano ir Baku pareigūnai.
Pareigūnai: Armėnija Azerbaidžanui grąžino keturis pasienio kaimus / KAREN MINASYAN / AFP
Pareigūnai: Armėnija Azerbaidžanui grąžino keturis pasienio kaimus / KAREN MINASYAN / AFP

Tai naujas žingsnis šių aršių priešių lyderiams siekiant normalizuoti santykius.

Armėnijos nacionalinio saugumo tarnyba pranešė, kad armėnų pasieniečiai oficialiai užėmė naujas pozicijas, o Azerbaidžano vicepremejras Shahinas Mustafayevas (Šachinas Mustafajevas) teigė, kad Baku pasieniečiai perėmė keturių gyvenviečių kontrolę.

Nuo pat Sovietų Sąjungos žlugimo abi Pietų Kaukazo šalys jau tris dešimtmečius nesutaria dėl ginčijamų teritorijų, ypač Kalnų Karabacho.

Azerbaidžanas praėjusių metų rudenį per žaibišką vienos dienos puolimą atgavo Kalnų Karabacho kontrolę. Nuo tada iš Kalnų Karabacho pabėgo daugiau kaip 100 tūkst. žmonių – beveik visi šio separatistinio regiono etniniai armėnai.

Ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas sutiko su Baku reikalavimu grąžinti keturis pasienio kaimus Tavušo regione, kuriuos praėjusio amžiaus 10-ajame dešimtmetyje užėmė armėnų pajėgos.

Jis sakė, kad tai bus pirmas žingsnis siekiant taikos susitarimo su Baku ir kad Jerevanas neatiduos jokios savo suverenios teritorijos.

Tačiau šis sandėris sukėlė kelias savaites trukusius protestus, kurių metu žmonės blokavo pagrindinius kelius, siekdami priversti N. Pašinianą atšaukti savo sprendimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas