Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Pareigūnai: Lenkijos ir Ukrainos pasienyje nukentėjo ukrainietiški rapsai

Lenkijos ir Ukrainos pasienyje nukentėjo tranzitu geležinkeliu gabenti Ukrainos rapsai, penktadienį pranešė ukrainiečių vicepremjeras Oleksandras Kubrakovas.
JcTirat/SIPA / JcTirat/SIPA
JcTirat/SIPA / JcTirat/SIPA
Temos: 2 Ukraina Lenkija

„Šį rytą Dorohusko (Lenkijoje) geležinkelio stotyje nežinomi asmenys sugadino ukrainietišką žemės ūkio produkciją. Buvo atverti trys [...] vagonai su rapsais. Tai tranzitinis krovinys, vykstantis į Vokietiją (Hamburgą)", – socialiniame tinkle „X“ rašė O. Kubrakovas.

Jis pridūrė, kad „nusikaltėliai“ turi būti nubausti, „nesvarbu, ar tai karinė agresija, ar sugadinti grūdai“.

Ewa Czyz (Eva Čyž) iš Chelmo vietos policijos nuovados sakė, kad penktadienį 8 val. 30 min. vietos (9 val. 30 min. Lietuvos) laiku policijai buvo pranešta apie tai, kad iš krovininių vagonų, stovinčių ant geležinkelio privažiuojamojo kelio stotyje netoli Dorohusko pasienio perėjos, pabiro rapsai.

Ji pridūrė, kad policija tiria šį incidentą.

Per panašų incidentą vasario 11 dieną Lenkijos ūkininkai sustabdė tris ukrainietiškus grūdus gabenančius sunkvežimius ir dalį krovinio išvertė ant kelio.

Antradienį protestuojantys Lenkijos ūkininkai pasienyje su Ukraina atidarė du ukrainiečių prekinius vagonus ir ant bėgių išpylė Vokietijai skirtus grūdus.

Lenkijos ūkininkai tęsia ilgas savaites trunkančius protestus blokuodami sieną su Ukraina. Protestai išplito po visą šalį, nes ūkininkai taip pat skundžiasi dėl Europos Sąjungos Žaliojo kurso, kuriuo siekiama, kad Europos pramonė ir žemės ūkis atsižvelgtų į aplinkosaugos reikalavimus, poveikio.

Pastaruoju metu ūkininkai suintensyvino savo veiksmus ir praktiškai užblokavo visus sienos kirtimo punktus su Ukraina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius