Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Parodė, kas yra šeimininkas: V.Putinas pats vežiojo Kim Jong Uną dovanotu limuzinu „Aurus“

Per susitikimą su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu Vladimiras Putinas jam padovanojo admirolo durklą, arbatos servizą ir dar vieną rusišką limuziną „Aurus“, pranešė Rusijos prezidento patarėjas užsienio politikos klausimais Jurijus Ušakovas. Įteikęs dovaną, V.Putinas pademonstravo, kas kontroliuoja situaciją ir pats sėdo už automobilio vairo, o Kim Jong Unui teko įsitaisyti keleivio sėdynėje.

„Jau [valstybių vadovai] apsikeitė dovanomis. Mes padovanojome automobilį „Aurus“. Taip, antrąjį, paskui ne trečiąjį, bet antrąjį“, – J.Ušakovo žodžius citavo naujienų agentūra „Interfax“.

Anot jo, Šiaurės Korėjos vadovas įteikė V.Putinui „taip pat gerų dovanų“, tačiau neatskleidė, kas konkrečiai buvo įteikta prezidentui. Pažymėjo, kad jos susijusios su valstybės vadovo įvaizdžiu.

„Yra keli atvaizdų variantai, visi gana meniški, įskaitant biustus“, – pridūrė jis.

Tai ne pirmas „Aurus“ limuzinas, kurį Kim Jong Unas gavo iš V.Putino. Vasario 20 d. gimtadienio proga autoritarinis Rusijos prezidentas jam padovanojo daugiau kaip 40 mln. rublių (409 tūkst. eurų) vertės rusų gamybos prabangos automobilį.

Anksčiau naujienų agentūra „Bloomberg“ pažymėjo, kad šia dovana V.Putinas pažeidė JT Saugumo Tarybos sankcijas, įvestas Šiaurės Korėjai dėl šios respublikos vystomos branduolinės programos.

Apribojimais draudžiama į Šiaurės Korėją importuoti prabangos prekes, įskaitant prabangius automobilius. Ironiška, tačiau pati Rusija balsavo už šias sankcijas.

Šiaurės Korėjos lyderis ne kartą parodė, kad mėgsta keliauti brangiais automobiliais, pastebėjo naujienų svetainė „The Moscow Times“.

Jo garaže stovi visureigis „Mercedes-Benz Maybach GLS 600“, kurio kaina prasideda nuo 161 tūkst. eurų. Kim Jong Uno limuzinų parke taip pat yra šarvuotas „Mercedes-Maybach“, kuris gali kainuoti daugiau nei 930 tūkst. eurų.

Pirmą kartą dovanotą rusišką automobilį Kim Jong Unas pademonstravo kovo 15 d. viešo renginio metu.

Rusijos prezidentas į Pchenjaną atvyko birželio 18 d. vakare. Tai – pirmasis V.Putino vizitas Šiaurės Korėjoje nuo 2000 m. Susitikimas išties istorinis, todėl Kim Jong Unas asmeniškai pasitiko V.Putiną Pchenjano oro uoste.

Vietos žiniasklaidos duomenimis, pakeliui iš oro uosto valstybės vadovai „nuoširdžiai“ pasikalbėjo apie Rusijos ir Šiaurės Korėjos santykius.

Anksčiau V.Putinas su Kim Jong Unu buvo susitikęs 2023 m. rugsėjo mėn. Tuomet autoritarinis Šiaurės Korėjos vadovas atvyko į Primorsko kraštą ir apsilankė Vostočnyj kosmodrome, kur apžiūrėjo kosminių raketų kompleksą „Sojuz-2“, ir apsilankė lėktuvų gamykloje Komsomolske prie Amūro.

Po šio susitikimo Pchenjanas padidino artilerijos sviedinių tiekimą Rusijos kariuomenei. Praeitą savaitę Pietų Korėjos gynybos ministras Shinas Won-sikas nurodė, Šiaurės Korėja galėjo perduoti Maskvai mažiausiai 10 tūkst. konteinerių, kuriuose yra iki 4,8 mln. sviedinių.

Atsakydama į tai, Maskva pradėjo tiekti Pchenjanui tankus, lėktuvus ir technologijas šnipinėjimo palydovų programai, anksčiau teigė ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius