Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 21 /2023 06 22

35 žmonės sužeisti, keturių būklė kritinė po didelio sprogimo ir kilusio gaisro Paryžiaus centre

Paryžiaus centre trečiadienį nugriaudėjo galingas sprogimas ir kilo didelis gaisras, per kurį apgriuvo pastato fasadas, buvo sužeisti mažiausiai 35 žmonės, iš jų keturi – sunkiai.

Naujausiais duomenimis, iš viso 35 žmonės hospitalizuoti, tarp jų keturi – kritinės būklės.

Naujausioje valdžios institucijoms žinomoje ataskaitoje, kurią perdavė Paryžiaus 5-ojo rajono merė Florence Berthout, tarp sužeistųjų yra trys kariai, policininkas ir ugniagesys, rašo „Le Figaro“.

Gaisras kilo istoriniame sostinės 5-ajame rajone, o prieš jį įvyko dujų nuotėkis, socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė rajono meras. Incidento metu įsiplieskė didelis gaisras, apgriuvo pastato fasadas.

Prokurorai trečiadienį vakare sakė, kad dviejų žmonių vis dar ieškoma po griuvėsiais, tačiau vėlai vakare jų paieškos nutrauktos.

Kur įvyko sprogimas?

Sprogimas įvyko pastate, kuriame buvo įsikūrusi dizaino mokykla „Paris American Academy“ ir katalikiškojo švietimo sistemos būstinė Rue Saint-Jacques gatvėje, Prancūzijos sostinės penktajame rajone.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Gaisras Paryžiaus centre
AFP/„Scanpix“ nuotr./Gaisras Paryžiaus centre

Paryžiaus prokurorė Laure Beccuau, atvykusi į įvykio vietą, teigė, kad pirminis kamerų įrašų patikrinimas leido manyti, jog sprogimas įvyko pastate, kuris buvo šalia Val de Grâce bažnyčios, pranešė laikraštis „Le Parisien“.

Iš pradžių pastatą buvo apėmusi ugnis, tačiau vėliau gaisrą pavyko suvaldyti, sakė Paryžiaus policijos viršininkas Laurentas Nunezas.

Priešgaisrinė tarnyba pranešė, kad įvyko sprogimas, dėl kurio sugriuvo du pastatai, tačiau vėliau policija pranešė, kad sugriuvo tik vienas pastatas.

Ką sako įvykio liudininkai?

Pasak liudininkų, kuriuos cituoja Prancūzijos žiniasklaida, prieš sprogimą buvo juntamas stiprus dujų kvapas.

Kelios Prancūzijos žiniasklaidos priemonės, cituodamos vietos gyventojus, teigė, kad pirmiau įvyko galingas sprogimas.

Tačiau Prancūzijos prokurorai pareiškė, kad sprogimo priežastis kol kas nėra nustatyta.

Keli įvykio vietoje buvę liudininkai naujienų agentūrai AFP pasakojo girdėję baisų sprogimą.

AFP žurnalistai pranešė, kad langai dužo net už 400 metrų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Gaisras Paryžiaus centre
AFP/„Scanpix“ nuotr./Gaisras Paryžiaus centre

Įvykio vietoje dirbo policija, gydytojai ir daugiau kaip 200 ugniagesių.

Ten lankėsi Paryžiaus merė Anne Hidalgo, o vidaus reikalų ministras Géraldas Darmaninas perspėjo žmones vengti šios vietovės.

Paryžiaus merė Anne Hidalgo subūrė krizių padalinį ir parašė „Twitter“: „Mano mintys pirmiausia skirtos aukoms ir jų artimiesiems.“

Po sprogimo kilęs didžiulis gaisras jau lokalizuotas, įvykio vietoje sakė Paryžiaus policijos viršininkas Laurent'as Nunezas ir pridūrė, kad „po griuvėsiais vis dar ieškoma kitų galimų aukų“.

Ugniagesiai „neleido gaisrui išplisti į du gretimus pastatus, kuriuos sprogimas smarkiai paveikė“ ir kurie buvo evakuoti, pridūrė L.Nunezas.

Teritorija, kurioje įvyko sprogimas, driekiasi į pietus nuo Lotynų kvartalo kairiajame Paryžiaus krante ir yra žinoma dėl studentų susibūrimų.

Vienas Sen Mišelio bulvare esančios Minų mokyklos studentas pasakojo laikraščiui „Le Parisien“: „Buvau priešais Val de Grâce, išgirdau didžiulį sprogimą ir pamačiau 20 ar 30 m aukščio ugnies kamuolį. Pastatas sugriuvo su didžiuliu triukšmu. Pajutau dujų kvapą, bet prireikė kelių minučių, kol apsipratau“.

Naujienų agentūros AFP darytose nuotraukose matyti didelės liepsnos ir dūmai, kylantys iš pastato netoli Liuksemburgo sodų.

Šis rajonas yra prie Lotynų kvartalo, kuris yra viena iš populiariausių Prancūzijos sostinės turizmo zonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas