Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paryžiaus savižudžio sprogdintojo motina: „Jis nenorėjo nieko nužudyti“

31 metų Ibrahimas Abdeslamas – vienas iš išpuolio Paryžiuje dalyvių, susisprogdinęs netoli kavinės „Comptoir Voltaire“. Jis buvo vienas iš trijų brolių, įtariamų „Islamo valstybės“ narių, skelbia dailymail.co.uk.
Paryžių sukrėtė teroro išpuoliai
Paryžių sukrėtė teroro išpuoliai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Su Prancūzijos žiniasklaida bendravusi I.Abdeslamo motina atsisakė patikėti, kad jos sūnus buvo vienas iš šiurpių žudynių Paryžiuje organizatorių. „Jis nieko nenorėjo nužudyti ... Jis susisprogdino dėl streso“ , – aiškino motina.

I.Abdeslamas susisprogdino vienas, netoli „Comptoir Voltaire“ kavinės, ne per toliausiai nuo „Bataclan“ teatro, kuriame vyko kraupiausios žudynės.

Jo brolis Mohamedas Abdeslamas buvo areštuotas Molenbyke, vakarų Briuselyje, praėjus dienai po atakų Paryžiuje. Policijai nepavyko sulaikyti kito brolio Salaho, kuris skubiai spruko iš Belgijos.

Brolių motina tikino, kad savižudžio diržą I.Abdeslamas gavo atsitiktinai, o sprogdinimą įvykdė „paveiktas streso“. Šeima teigė, kad juos sukrėtė šis išpuolis Paryžiuje ir patvirtino, kad broliai kurį laiką lankėsi Sirijoje.

„Tai nebuvo jo planas. Faktas, kad jo diržas sprogo, tačiau nežuvo nei vienas žmogus labai daug pasako“, – aiškino mama. „Mes matėme jį dvi dienas prieš ataką, nepastebėjome jokių ženklų, kurie rodytų, kad jis kažką planuoja“, – teigė ji.

„Mus tikrai nustebino, kad į tai įtrauktas ir Salah. Ibrahimas buvo kitoks, jis atrodė pasidavęs radikalioms idėjoms, tačiau niekada nebūtume pagalvoję, kad jis gali padaryti kažką tokio“, – aiškino šeima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas