Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paryžiaus teroro aktų organizatorius buvo grįžęs į išpuolių vietas

Paryžiaus prokuroras Francois Molins'as patvirtino, kad Paryžiaus teroro aktų organizatorius Abdelhamidas Abaaoudas buvo grįžęs į nusikaltimų vietas, rašo „The Independent“.
Abdelhamidas Abaaoudas
Abdelhamidas Abaaoudas / Vida Press nuotr.

28 metų Belgijos pilietis A.Abaaoudas, žuvęs policijos atakos Paryžiaus Sen Deni rajone metu, per šešias dienas po lapkričio 13-osios teroro išpuolio spėjo aplankyti „Bataclan“ koncertų salę, kur įsimaišė tarp policijos pareigūnų, gelbėtojų ir žurnalistų. Jis lankėsi ir kitose išpuolių vietose – tai patvirtina vaizdo įrašai bei paties teroristo telefoniniai pokalbiai.

Policijos pareigūnai taip patvirtino, kad A.Abaaoudas planavo ir naują išpuolį La Defense verslo rajone. 

Marokiečių kilmės 28-erių metų A.Abaaoudas savo vaikystę praleido Molenbeko rajone, netoli Briuselio. Dar būdamas paauglys pasižymėjo smulkiais nusikaltimais ir chuliganišku elgesiu. Galiausiai jo pavardė atsidūrė „Sharia4Belgium“ religinių ekstremistų gretose. Net ir ten A.Abaaoudas išsiskyrė ryžtu ir noru naikinti kitatikius.

Manoma, kad prie „Islamo valstybės“ jis prisijungė 2013 metais. Šioje teroristų organizacijoje jis buvo atsakingas už naujų narių Europoje verbavimą ir teroro išpuolių rengimą.

„Prancūzijos tarnybos nuo 2015 metų pavasario užkirto kelią šešiems išpuoliams. Abaaoudas buvo prisidėjęs prie keturių iš jų“, – sakė B.Cazeneuve'as žurnalistams netrukus po prokuratūros patvirtinimo, kad teroro išpuolių Paryžiuje sumanytojas A.Abaaoudas žuvo per Prancūzijos sostinės šiauriniame priemiestyje surengtą policijos reidą.

Prancūzijos žvalgyba prisipažino nežinojusi, kad šis pavojingas teroristas iš Sirijos, kur kovėsi „Islamo valstybės“ gretose, atvyko į Europą. 

VIDEO: Paryžiaus policija: Abdelhamidas Abaaoudas buvo grįžęs į išpuolių vietas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas