Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulyje pagerbiamas JAV senatoriaus J.McCaino atminimas

JAV ir visame pasaulyje pagerbiamas šeštadienį mirusio senatoriaus Johno McCaino atminimas. Vašingtone iki pusės nuleistos Baltųjų rūmų ir Kapitolijaus vėliavos.
Pagerbtas JAV senatoriaus J.McCaino atminimas
Pagerbtas JAV senatoriaus J.McCaino atminimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Paskutiniuoju Senato liūtu vadintą senatorių visi prisimena kaip didvyrį, kovojusį už teisybę, JAV lyderystę, gyvenusį pagal garbės kodeksą.

Nepasitenkinimo bangą sukėlė JAV prezidentas Donaldas Trumpas, pasak „The Washington Post“, neleidęs Baltiesiems rūmams išplatinti jautraus pareiškimo apie J.McCainą. Vietoj to prezidentas esą pasakė, kad pagerbs jį žinute „Twitter“, tą ir padarė.

Pasak „The Washington Post“, Baltųjų rūmų atstovė Sarah Sanders buvo parengusi pranešimą, kurį parodė prezidentui prieš paskelbdama, tačiau šis neleido jo viešinti. Pati S.Sanders atsisakė situaciją komentuoti.

Atsisveikinimo ceremonija su senatoriumi vyks Vašingtone šeštadienį. Pranešama, kad kalbas joje sakys buvę prezidentai George‘as Bushas jaunesnysis ir Barackas Obama.

Žiniasklaida praneša, kad velionis J.McCainas nenorėjo, jog jo laidotuvėse dalyvautų dabartinis prezidentas, vietoj jo J.McCainas pageidavo viceprezidento Maike'o Pence'o.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas