Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasipriešinimas Kryme stiprėja – okupuotame pusiasalyje iškelta Ukrainos vėliava

Po pakartotinių Ukrainos pareiškimų, kad atsikovos Rusijos okupuotą Krymo pusiasalį, ir pastarųjų įvykių, kai geležinkelio ir laivyno infrastruktūra susidūrė su išpuoliais, rusų pajėgos ėmė jausti įtampą. O ukrainiečiams tai suteikė vilties ir jie ant komunikacijų bokšto iškėlė Ukrainos vėliavą.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / „AFP“/„Scanpix“

Socialinėje žiniasklaidoje plinta vaizdo įrašas, pranešė Ukrainos valstybinis transliuotojas „Suspilne“, kuriame matyti, kaip Kryme, 2014 m. Rusijos aneksuotame regione, kurio okupacija tarptautiniu mastu nepripažįstama, ant aukšto stiebo plevėsuoja Ukrainos nacionalinė vėliava.

Vaizdo įraše matomi ženklai įrodo, kad ji nufilmuota netoli Hruševkos kaimo.

Leidinio „Naujasis Ukrainos balsas“ žurnalistas ir britų nacionalinio transliuotojo BBC laisvai samdomas korespondentas Euanas Macdonaldas, tviteryje pasidalinęs įrašu, džiaugėsi, kad „net ir po devynerių Rusijos karinės okupacijos metų kai kurie Krymo gyventojai, atrodo, vis dar pasirengę rizikuoti demonstruodami patriotizmą“.

Trečiadienį anksti ryte Maskvos statytinis vietos gubernatorius Michailas Razvožajevas paskelbė, kad rusų karinis laivynas atrėmė antvandeninių dronų ataką prieš Sevastopolio uostą ir dėl išpuolio apkaltino ukrainiečius.

„Jie bandė prasiskverbti į mūsų įlanką; mūsų kariai šaudė į juos iš mažo kalibro ginklų. Taip pat veikė oro gynybos sistema“, – rašė jis.

Nors rusai, kaip įprasta, teigia viską numušę ir nuostolių nepatyrę, Kyjivas mano, kad pusiasalyje tvyro panika.

„Priešas Kryme nustebo, kad mes vis dėlto ten pajudėsime ir žadame tęsti šį judėjimą, nesustosime ir ketiname sustoti tik prie 1991 m. Ukrainos sienų. Kol kas tai yra oficiali versija, ir tai yra viskas, ką mes galime pasakyti apie tai, kas tiksliai pribloškė priešą“, – „Radio Svoboda“ sakė Pietų gynybos pajėgų Jungtinio koordinacinio spaudos centro vadovė Natalija Humeniuk.

Ji pažymėjo, kad anksčiau suduotas smūgis Džankojaus geležinkelio mazgui yra vienas iš Ukrainos plano elementų, po kurio seks kiti žingsniai, kurių visi laukia.

Pasak N.Humeniuk, priešo logistikos išsekinimas yra raktas į sėkmingus veiksmus ateityje. Todėl, anot jos, pusiasalyje jau kyla panika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito