Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patvirtinta, kad „Hamas“ į nelaisvę paimta ir kankinta tatuiruočių meistrė – negyva

22-ejų dvigubą Vokietijos ir Izraelio pilietybę turėjusi Shani Louk (Šani Louk), pagrobta „Hamas“ kovotojų jiems įsiveržus į Izraelio dykumoje vykusį muzikos festivalį, yra negyva, pirmadienį pranešė Izraelio užsienio reikalų ministerija.
AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.

„Mūsų širdys sudaužytos, – rašoma ministerijos žinutėje socialiniame tinkle „X“. – Shani, kurią „Hamas“ teroristai pagrobė iš muzikos festivalio, kankino ir vežiojo po Gazos Ruožą, patyrė nesuvokiamą siaubą. Tegul jos atminimas būna palaimintas.“

Sh. Louk buvo dingusi nuo tada, kai „Hamas“ kovotojai, vykdydami didžiausią išpuolį Izraelio istorijoje, įsiveržė į netoli sienos su Gazos Ruožu vykusį elektroninės muzikos festivalį „Supernova“.

Per ataką žuvo maždaug 270 festivalio dalyvių.

Netrukus po išpuolio internete pradėjo plisti vaizdai, kuriuose matoma jauna moteris, išrengta gulinti ant pilvo ginkluotų vyrų pilnoje pikapo bagažinėje.

Sh. Louk šeima sakė, kad filmuotoje medžiagoje atpažino merginą dėl jos dredų ir išskirtinių tatuiruočių. Iš pradžių artimieji vylėsi, kad ji buvo sunkiai sužeista ir gydoma ligoninėje Gazos Ruože.

Žinia apie mirtį socialiniame tinkle „Instagram“ pasidalijusi Sh. Louk sesuo Adi teigė labai liūdinti. Jų motina Ricarda Louk (Rikarda Louk) Vokietijos žiniasklaidai sakė, kad apie mirtį šeimai pranešė Izraelio kariuomenė.

Vokietijoje gimusi R. Louk, prieš tris dešimtmečius persikėlusi gyventi į Izraelį, RTL/NTV transliuotojams sakė, kad jos dukters tapatybė nustatyta atlikus kaukolės kaulo DNR analizę.

Ji sakė dabar mananti, kad dukra buvo nužudyta išpuolio dieną.

Oficialios informacijos apie Sh. Louk mirties aplinkybes nepateikta, tačiau Izraelio prezidentas Isaacas Herzogas (Isaakas Hercogas) Vokietijos dienraščiui „Bild“ sakė, kad Sh. Louk kaukolė buvo rasta.

Per spalio 7-osios išpuolius „Hamas“ kovotojai nužudė daugiau kaip 1,4 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, teigia Izraelio valdžios institucijos. Dar 239 žmonės buvo paimti įkaitais.

Atsakydamas Izraelis pradėjo nesiliaujantį Gazos Ruožo bombardavimą.

Nuo to laiko, „Hamas“ valdomo anklavo sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, žuvo daugiau kaip 8,3 tūkst. palestiniečių, daugiausia civilių, tarp jų beveik 3,5 tūkst. vaikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas