Manoma, kad vaikas užsikrėtė nuo tėvo, kuris pats buvo EHEC bakterijos nešėjas. Pasak ministrės, vyriškis nesilaikė pagrindinių higienos reikalavimų.
Šis pavojingosios E.coli atmainos sukeltas atvejis yra trečias šalyje. Ščecino ligoninėje nuo šios ligos gydomas vyriškis ir moteris. Abu jie grįžo iš Vokietijos.
Preliminariais tyrimais, pavojingo bakterinio užkrato daigintose Vokietijos ūkio sėklose nerasta, užkrato šaltinis lieka neišaiškintas.
Šiauriniame Vokietijos ūkyje paimtų daigintų sėklų mėginių preliminarūs tyrimai rodo, jog jose nėra pavojingos atmainos bakterijų Escherichia coli, sukeliančių žmonėms pražūtingą žarnyno infekciją, pirmadienį pranešė Žemutinės Saksonijos pareigūnai.
Atlikus 23 iš 40 mėginių tyrimus, juose nebuvo rasta 22 žmonių gyvybių nusinešusių E. coli bakterijų, pranešė Žemutinės Saksonijos žemės ūkio ministerija.
„Tyrimas tęsiasi“, – sakoma ministerijos pranešime, kuriame taip pat nurodoma nedaryti „jokių skubotų išvadų“.
Vokietijos žemės ūkio ministrė Ilse Aigner netrukus pareiškė, jog bus toliau laikomasi perspėjimo dėl daigų, pomidorų, salotų ir agurkų vartotojimo, nors pirmieji tyrimų rezultatai ir yra neigiami.
Žemutinės Saksonijos ministras Gertas Lindermannas sekmadienį sakė, kad nustatytas ryšys „tarp visų pagrindinių protrūkių“ šalyje.
Bynenbiutelio kaime, už maždaug 80 kilometrų į pietus nuo Hamburgo, kuris tapo vienu iš pagrindinių pastarojo protrūkio židinių, esančio ūkio šeimininkas Klausas Verbeckas sakė, jog įvairių sėklų daiginimui trąšų nenaudoja, todėl net nenutuokia, kokiu būdu jos galėjo būti užkrėstos.
Vietos valdžia nurodė ūkį uždaryti, o jo produkciją išimti iš prekybos.