Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pekiną sukrėtė Kabule įvykdytas išpuolis, griežtai pasisako prieš bet kokį terorizmą

Pekinas antradienį pareiškė, kad jį „sukrėtė“ gyvybių nusinešęs išpuolis viename Kinijos verslininkų pamėgtame Kabulo viešbutyje, ir pridūrė, kad penki jos piliečiai buvo sužeisti.
Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Wang Wenbinas
Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Wang Wenbinas / „AFP“/„Scanpix“

„Šis teroro išpuolis yra pasibjaurėtinas, ir Kinija yra labai sukrėsta. Griežtai pasisakome prieš visų formų terorizmą... Reiškiame sielvartą dėl žuvusių Afganistano karo policininkų ir užjaučiame sužeistuosius“, – sakė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Wang Wenbinas.

Pirmadienį ginkluotiems užpuolikams įsiveržus į viešbutį Afganistano sostinėje, žuvo mažiausiai trys žmonės, o liudininkai pranešė apie kelis sprogimus ir kelias šūvių tiradas.

Atsakomybę už ataką prisiėmė grupuotė „Islamo valstybė“ (IS).

„Kiek mums žinoma, per šį teroristinį išpuolį buvo sužeisti penki Kinijos piliečiai, taip pat žuvo keli Afganistano kariškiai ir policininkai“, – sakė Wang Wenbinas.

Jis pridūrė, kad Kinijos ambasada Afganistane „rimtai kreipėsi į laikinąją afganų vyriausybę, prašydama Afganistano pusės dėti visas pastangas, kad būtų išgelbėti sužeistieji, nuodugniai ištirtas incidentas, teroristai patraukti baudžiamojon atsakomybėn ir būtų imtasi tolesnių priemonių Kinijos piliečių Afganistane saugumui apginti“.

Tačiau pagrindinis Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas pirmadienį pareiškė, kad per reidą „Kabul Longan Hotel“ viešbutyje žuvo tik trys užpuolikai. Pasak jo, du užsieniečiai buvo sužeisti bėgdami iš pastato.

Antradienį Z.Mujahidas naujienų agentūrai AFP sakė, kad nuo to laiko galėjo būti pranešta apie „dar kelis“ sužeistuosius.

Italijos nevyriausybinė organizacija „Emergency NGO“, kuri valdo ligoninę, esančią vos už kilometro nuo sprogimo vietos, pirmadienį pranešė, kad sulaukė 21 nukentėjusiojo, įskaitant tris žmones, kurie atvežti negyvi.

Talibano skelbiamas aukų skaičius po tokių incidentų paprastai būna mažesnis, nei praneša ligoninės ir kiti nepriklausomi šaltiniai.

Talibanas teigia, kad po savo sugrįžimo į valdžią praėjusių metų rugpjūtį pagerino saugumą šalies viduje, tačiau nuo tada įvyko daugybė sprogimų ir išpuolių, už daugumą kurių atsakomybę prisiėmė vietinis IS padalinys.

Pirmadienį kinų ambasados darbuotojai nuvyko į išpuolio vietą, kad padėtų gelbėjimo ir gydymo darbuose, sakė Wang Wenbinas.

Jis pridūrė, kad Pekinas teigiamai vertina tai, jog afganų saugumo pajėgos „aktyviai dalyvavo tvarkantis ir gelbėjant Kinijos piliečius“, tačiau priminė kinams, kad Užsienio reikalų ministerija pataria kuo greičiau palikti Afganistaną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?