Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pekinas liepė kinams liautis tyčiotis iš Kim Jong Uno

Po metų metus Kinijos socialiniame tinkle plintančių patyčių iš Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno, Pekinas nusprendė nutraukti internautų linksmybes, rašo „Mashable“.
Kinai juokiasi iš Kim Jong Uno
Kinai juokiasi iš Kim Jong Uno

Kim Jong Unas „Photoshop“ programa pakoreguotose nuotraukose internete Kinijoje – su makiažu, su peruku, su demono ragais. Kinai mėgaujasi juokdamiesi iš autokrato, vadindami jį kvailiu, velniu ir, žinoma, storuliu. Tyčiojimasis iš Kim Jong Uno – virusinis reikalas Kinijoje.

Tačiau po to, kai spalio mėnesį Kinijos politbiuro komitetas apsilankė Pchenjane, buvo pradėta akcija pagerinti Šiaurės Korėjos įvaizdį. Kinijos žiniasklaida skelbia, kad oficialus vizitas į Pchenjaną ir pradėti viešųjų ryšių kryžiaus žygiai ir žingsniai geresnių diplomatinių santykių tarp kaimynių link.

Netrukus po vizito valstybės leidžiamame „Global Times“ pasirodė tekstas, kuriame gyventojai raginami liautis tyčiotis iš Kim Jong Uno – tai buvo pirmas kartas, kai buvo oficialiai to paprašyta. Kinijos socialinėje erdvėje iškart buvo pradėtos cenzūruoti įžeidžiančios nuotraukos ir žinutės.

Praėjusiais metais populiariausioje Kinijoje paieškos sistemoje „Baidu“ frazė „Storasis Kimas Trečiasis“ (populiari Kim Jong Uno pravardė Kinijoje) pateikdavo 15,7 mln. rezultatų.  

Tačiau dabar tokių rezultatų – vos 12 tūkst. O ieškant frazės pasirodo pranešimas: „Remiantis įstatymais, kai kurie paieškos rezultatai nerodomi“.

Frazės paieška populiariausiame socialiniame tinkle „Weibo“ pateikia išvis nulį rezultatų.

Kim Jong Unas valdžią po tėvo mirties perėmė 2012 m. Pirmaisiais jo vadovavimo metais Kinijos pareigūnams nerūpėjo kinų nuomonė apie jį. Pekino nejaudino, kad kuriami vaizdo klipai, kuriuose Kim Jong Unas šoka su Osama Bin Ladenu ir Baracku Obama, kumščiuojasi su Japonijos premjeru, joja ant kiaulės saulėlydžio fone. Kai kurie šių klipų išgyveno – jie perkelti į „Youtube“ svetainę, kuri yra uždrausta Kinijoje. 

VIDEO: Kinų sukurtas klipas

Kinija ir Šiaurės Korėja buvo sąjungininkėmis per Korėjos karą šeštajame dešimtmetyje. Tačiau į valdžią atėjus Kim Jong Unui, jų ryšiai pablogėjo.

Kinijos Komunistų partijos ruporas nesuprato juoko – nežinodami, kad JAV portalas „The Onion“ yra satyrinis, patikėjo jų istorija, jog Kim Jong Unas išrinktas seksualiausiu vyru.

Šiaurės Korėja nepaisė Kinijos patarimų nevykdyti branduolinių bandymų, Pchenjanas nevengdavo sulaikyti Kinijos žvejų valčių, pagrobdamas žvejus ir paskui reikalaudamas išpirkos.

Kinijos pareigūnams bus sudėtinga pakeisti visuomenės nuomonę. Jis 2012 m. tapo dar didesniu pajuokos objektu, kai „People's Daily“, Kinijos Komunistų partijos ruporas, nesuprato juoko – nežinodami, kad JAV portalas „The Onion“ yra satyrinis, patikėjo jų istorija, jog Kim Jong Unas išrinktas seksualiausiu vyru. Šiai naujienai buvo skirta 55 puslapių nuotraukų galerija. 

Kinai juokiasi iš Kim Jong Uno
Kinai juokiasi iš Kim Jong Uno

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas