Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pentagono mokslininkas: Kinija lenkia Rusiją ir JAV hipergarsinių ginklų srityje

Kinija gerokai lenkia Rusiją ir Jungtines Valstijas hipergarsinių ginklų kūrimo srityje, antradienį Kongreso posėdyje sakė JAV gynybos departamento Gynybos žvalgybos agentūros (DIA) vyriausiasis pareigūnas.
Kinijos hipergarsinė raketa DF-17
Kinijos hipergarsinė raketa DF-17 / Wikipedia

Rusija, pasak Pentagono pareigūnų, turi trijų tipų hipergarsinius ginklus, kurie jau buvo panaudoti smūgiams prieš Ukrainą, skelbia Laisvės radijas.

„Nors Kinija ir Rusija atliko daug sėkmingų hipergarsinių ginklų bandymų ir, regis, yra įvedusios šias sistemas į parengties režimą, Kinija lenkia Rusiją tiek tokių sistemų skaičiumi, tiek infrastruktūra, reikalinga joms palaikyti“, – per klausymą pabrėžė DIA vyriausiasis mokslininkas Paulas Freisthleris.

Pasak jo, Kinija pastaruosius dvidešimt metų aktyviai tyrinėja, kuria ir bando tokio tipo ginklus. Nuo 2014 m. Pekinas bando tarpžemynines raketas su hipergarsinėmis valdomomis raketomis. Ji taip pat kuria hipergarsinius variklius.

Jungtinės Valstijos intensyvina hipergarsinių ginklų programą, pagal kurią kuriamos sausumos, oro ir jūrų raketos. Tačiau, kaip per klausymą sakė JAV atstovai, šioje srityje Jungtinės Valstijos atsilieka nuo Kinijos ir Rusijos. Be to, Jungtinės Valstijos neplanuoja hipergarsinių raketų aprūpinti branduolinėmis kovinėmis galvutėmis, nes mano, kad dabartinio JAV branduolinio arsenalo pakanka, kad jis būtų atgrasymo priemonė potencialiam agresoriui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento