Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per atakas prie Jemeno krantų nukentėjo du laivai, sako JK agentūra

Raudonojoje jūroje antradienį į laivą įsirėžė sprogmenų prikrautas jūrinis dronas, pranešė viena Jungtinės Karalystės agentūra ir saugumo pareigūnai.
Laivas Raudonojoje jūroje
Laivas Raudonojoje jūroje / „AP“/„Scanpix“

Tas laivas anksčiau antradienį jau buvo patyręs grėsmę, teigė UKMTO.

Antrą laivą mažiau nei po trijų valandų apgadino raketa, pranešė Jungtinės Karalystės jūrų prekybos operacijų tarnyba (UKMTO).

Jis buvo apgadintas maždaug už 179 km nuo Hodeidos, sakė UKMTO ir pridūrė, kad visi įgulos nariai yra saugūs.

Atsakomybės už šias atakas kol kas niekas neprisiėmė, tačiau Jemeno Irano remiami husiai nuo lapkričio taikosi į laivus Raudonojoje jūroje ir Adeno įlankoje. Taip jie sako reiškiantys palaikymą palestiniečiams per Izraelio ir „Hamas“ karą.

Nuo praėjusių metų spalio, kai prasidėjo karas Gazos Ruože, grupuotė raketomis ir dronais apšaudė daugiau kaip 80 prekybinių laivų. Per šią kampaniją, kurios metu taip pat žuvo keturi jūreiviai, jie užėmė vieną laivą ir du nuskandino.

Tuo metu Izraelio sausumos pajėgos sakė įžengusios į Libaną, ten suintensyvinusios antskrydžius, per kuriuos žuvo grupuotės „Hezbollah“ lyderis Hassanas Nasrallah (Hasanas Nasrala) ir kiti aukšto rango pareigūnai. Dar anksčiau Izraelis buvo apkaltintas įvykdęs kovotojų naudojamų ryšio prietaisų sprogdinimus.

Pirmadienį husių judėjimas pagrasino „eskaluoti karines operacijas“, nukreiptas prieš Izraelį, po to, kai jie, kaip teigiama, numušė virš Jemeno skridusį JAV karinį droną.

Husių pajėgų atstovas brigados generolas Yahya Saree (Jahja Saris) antradienį iš anksto įrašytame vaizdo įraše teigė, kad sukilėliai paleido dronus, nukreiptus į Izraelį. Apie tokias atakas Izraelis, susiduriantis su „Hezbollah“ išpuoliais, nepranešė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas