Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per dvi savaites Zaporižioje per atakas žuvo daugiau nei 70 žmonių

Zaporižios srities karinės administracijos vadovas Oleksandras Staruchas teigia, kad nuo rugsėjo 30 d. Zaporižioje per Rusijos atakas žuvo daugiau nei 70 žmonių, o šimtai miestiečių buvo sužeisti.
Apšaudyta Zaporižia
Apšaudyta Zaporižia / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Sugriauti daugiaaukščiai pastatai, privatus sektorius, sunaikinti ir apgadinti infrastruktūros objektai. Dideli randai mieste palikti šių barbariškų išpuolių prieš civilius objektus.

Visos raketos, pataikiusios į miestą, yra tiksliai valdomos raketos. Jie skrenda ten, kur turi skristi. Šios šiukšlės nusitaikė į gyvenamuosius pastatus, todėl turime tiek daug aukų“, – tikino jis.

O.Starucho teigimu, gelbėjimo tarnybos greitai susitvarkė su Rusijos raketų atakų pasekmėmis. Mieste liko tik vienas objektas, kuris vis dar demontuojamas.

„Ten raketa su tona sprogmenų įskriejo į daugiaaukštį namą. Tad dar reikia dirbti, viską sutvirtinti, jog nekristų ant galvų tiems, kurie ardo nuolaužas ir ištraukti žmonių kūnus, kad juos galima palaidoti“, – sakė jis.

Spalio 12 d., O.Starucho duomenimis, virš Zaporižios ir jos priemiesčių praskriejo 7 raketos. Tačiau gelbėtojai greitai išardė nuolaužas ir išlaisvino žmones.

Pagrobti 529 žmonės

Spaudos konferencijoje kalbėjęs O.Staruchas nurodė, kad okupacinės pajėgos yra pagrobusios 529 žmones.

Po to, kai V.Putinas pasirašė suklastotus dokumentus dėl laikinai okupuotų Ukrainos teritorijų aneksijos, Rusija beveik visiškai užblokavo žmonių išvykimą iš okupuotos Zaporižios srities dalies ir sustiprino terorą prieš vietos gyventojus, rašo portalas „Unian“, remdamasis Ukrainos pareigūnu.

„Per pastarąją parą išvyko apie 60 žmonių, praėjusį mėnesį iš tų teritorijų išvyko 1,5 tūkst. žmonių (per dieną – red. past.), nes ten labai sunku gyventi: nėra dujų, elektra, ribota medicinos pagalba“, – pabrėžė A.Staruchas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas