Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per „Hamas“ ir Izraelio karą žuvo penki Raudonojo Kryžiaus federacijos nariai 

Raudonojo Kryžiaus federacija pranešė, kad per „Hamas“ ir Izraelio karą žuvo penki didžiausio pasaulyje humanitarinės pagalbos tinklo nariai, įskaitant keturis paramedikus, kurių greitosios pagalbos automobiliai trečiadienį buvo apšaudyti. 
Gazos Ruožas po apšaudymo
Gazos Ruožas po apšaudymo / „AFP“/„Scanpix“

„Tarptautinės Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų federacijos (IFRC) patvirtina, kad dėl ginkluotų karo veiksmų Izraelyje ir Gazos Ruože žuvo penki mūsų tinklo nariai“, – sakoma IFRC pareiškime.

Organizacija prašė apsaugoti civilius gyventojus ir sveikatos priežiūros darbuotojus per karą, kuris prasidėjo šeštadienį, kai islamistų kovotojai „Hamas“ pradėjo kruviną ataką prieš Izraelį, kuris ėmėsi atsakomųjų veiksmų ir pradėjo bombarduoti taikinius Gazos Ruože.

„Šiandien, trečiadienį, per du skirtingus incidentus nukentėjo greitosios pagalbos automobiliai, žuvo keturi Palestinos Raudonojo Pusmėnulio paramedikai, kurie teikė pagalbą nelaimės ištiktiems žmonėms“, – sakė Ženevoje įsikūręs IFRC.

Šeštadienį darbo metu Izraelyje žuvo greitosios medicinos pagalbos „Magen David Adom“ (MDA) vairuotojas.

„IFRC dar kartą ragina visas šalis laikytis savo teisinių įsipareigojimų pagal tarptautinę humanitarinę teisę. Tai nediskutuotina. Civiliai gyventojai, sveikatos priežiūros darbuotojai, sveikatos priežiūros įstaigos ir civilinė infrastruktūra turi būti gerbiami ir saugomi visą laiką. Jie nėra taikinys“, – pridūrė federacija. 

IFRC visų 191 nacionalinės Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų vardu pareiškė gilią užuojautą žuvusiųjų šeimoms, draugams ir kolegoms.

IFRC vienija daugiau kaip 16 milijonų savanorių visame pasaulyje, kurie padeda pažeidžiamiems žmonėms, nukentėjusiems nuo stichinių nelaimių ir ekstremaliųjų situacijų.

Trečiadienį Izraelis toliau bombardavo „Hamas“ taikinius Gazos Ruože, o  ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) ir opozicijos atstovas paskelbė apie nepaprastosios padėties vyriausybę karo su „Hamas“ metu.

Izraelyje žuvo apie 1,2 tūkst. žmonių, o Gazos Ruožo pareigūnai skelbia apie 1 055 žuvusius palestiniečius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas