Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per IS ataką prieš autobusą žuvo 23 Sirijos kariai

Konflikto draskomos Sirijos rytuose per išpuolį prieš kariuomenės autobusą, dėl kurio kaltinami grupuotės „Islamo valstybė“ džihadistai, žuvo mažiausiai 23 Sirijos kariai, penktadienį pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.
Temos: 1 Sirija

Tai daugiausiai gyvybių pareikalavusi pastarojo meto ataka.

Ketvirtadienį Deir Ezoro provincijoje IS nariai atakavo kariuomenės autobusą, pranešė „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Per išpuolį žuvo 23 kariai ir daugiau kaip 10 buvo sužeisti, kai kurių iš jų būklė kritinė, sakė Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi grupė, kuri remiasi plačiu šaltinių Sirijoje tinklu.

SOHR teigė, kad dešimtys kitų karių dingo be žinios.

Per ataką džihadistai apsupo autobusą ir ėmė šaudyti.

Sirijos žiniasklaida apie ataką dar nepranešė.

Nepaisant to, kad 2019 metais IS prarado paskutines teritorijas Sirijoje, didžiulėje Sirijos dykumoje grupuotė išlaikė slėptuves, iš kurių rengė pasalas ir išpuolius.

Pastarosiomis savaitėmis jos nariai suintensyvino išpuolius Sirijos šiaurėje ir šiaurės rytuose.

Anksčiau šią savaitę per IS ataką buvusioje džihadistų tvirtovėje Rakos provincijoje žuvo dešimt Sirijos karių ir provyriausybinių kovotojų, antradienį pranešė SOHR.

SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas (Ramis Abdel Rahmanas) sakė, kad IS „pastaruoju metu vis dažniau rengia mirtinas karines atakas... siekdama, kad žūtų kuo daugiau žmonių“.

Taip džihadistai bando pasiųsti „žinutę, kuria siekiama parodyti, kad grupuotė tebėra aktyvi ir galinga, nepaisant to, kad jos lyderiai buvo nukauti“, sakė jis naujienų agentūrai AFP.

Praėjusią savaitę IS paskelbė apie savo lyderio Abu Husseino al Qurashi (Abu Huseino Kurašio) mirtį, kuris, jos teigimu, žuvo per susirėmimus šiaurės vakarų Sirijoje.

IS atstovas paskelbė, kad naujuoju – penktuoju – grupuotės lyderiu tapo Abi Hafsanas al Hashimi al Qurashi (Abi Hafsanas Hašimis Kurašis).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito