Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per Izraelio aviacijos smūgį Vakarų Krante žuvo du palestiniečiai

Per Izraelio aviacijos smūgį pabėgėlių stovyklai okupuotame Vakarų Krante ketvirtadienį žuvo du palestiniečiai, žydų maldininkams lankantis netoliese esančioje ginčijamoje šventoje vietoje, pranešė palestiniečių šaltiniai ir izraeliečių kariuomenė.
ZAIN JAAFAR / AFP
ZAIN JAAFAR / AFP

Balatos pabėgėlių stovykloje Nabluse „žuvo du vyrai, 18 ir 20 metų amžiaus, o dar septyni žmonės buvo sužeisti, vienas jų – sunkiai“, sakoma palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerijos pareiškime.

Oficialioji palestiniečių naujienų agentūra „Wafa“ pranešė, kad tarp žmonių, sužeistų per drono smūgį, yra moteris ir vaikas.

Izraelio kariuomenė pranešė, kad per smūgį žuvo du ginkluoti kovotojai.

„Izraelio oro pajėgų orlaivis (...) eliminavo du ginkluotus kovotojus, kėlusius grėsmę (Nabluso) rajone veikiančioms pajėgoms“, – sakoma kariuomenės pranešime.

Jame nurodoma, kad smūgis buvo suduotas kariuomenei ir policijai užtikrinant galimybes maldininkams aplankyti Juozapo kapą Nabluse.

Žydai tiki, kad tai yra biblinio patriarcho Juozapo palaidojimo vieta, o musulmonai tai laiko vieno iš savų religinių veikėjų kapu.

Po to, kai spalio 7-osios „Hamas“ išpuoliai prieš Izraelį sukėlė karą Gazos Ruože, smurtas nuo 1967 metų Izraelio okupuojamame Vakarų Krante auga.

Izraelio kariai ar naujakuriai Vakarų Krante nužudė mažiausiai 627 palestiniečius, rodo naujienų agentūros AFP kaupiami oficialūs palestiniečių duomenys. 

Per tą patį laikotarpį per palestiniečių išpuolius Vakarų Krante žuvo mažiausiai 18 izraeliečių, įskaitant karius, rodo oficialūs Izraelio skaičiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas