Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per Izraelio kariuomenės reidą Džanine žuvo mažiausiai šeši palestiniečiai

Izraelio kariuomenė antradienį okupuotame Vakarų Kranto Džanino mieste surengė reidą, kuris pasibaigė susišaudymu ir per kurį žuvo mažiausiai šeši palestiniečiai, o dar 11 buvo sužeisti, pranešė palestiniečių sveikatos apsaugos pareigūnai.
Izraelio kariuomenės pajėgos Vakarų Krante
Izraelio kariuomenės pajėgos Vakarų Krante / „AFP“/„Scanpix“

Du sužeistieji patyrė sunkius sužalojimus, sakoma ministerijos pranešime.

Izraelio kariuomenės pareigūnai, kalbėję su anonimiškumo sąlyga, teigė, jog kariuomenė įžengė į Džaniną, kad sulaikytų įtariamuosius, susijusius su dviejų izraeliečių brolių nužudymu Vakarų Kranto šiauriniame Havaros mieste praėjusią savaitę.

Kariuomenė taip pat teigė, kad dėl tos pačios priežasties ji veikė netoliese esančiame konflikto židiniu tapusiame Nabluso mieste.

Pabėgėlių stovykloje įsikūrusi, neturinti griežtos struktūros ginkluota grupuotė „Džanino brigada“ pranešė, kad jos kovotojai šaudė ir mėtė sprogstamuosius užtaisus į Izraelio karius, apsupusius vieną iš pabėgėlių stovyklos namų.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad tarp žuvusiųjų buvo 26 metų Mohammadas Waelas Ghazzawi, o dar mažiausiai 11 žmonių buvo sužeisti.

Kovotojų grupuotė platformoje „Telegram“ pranešė, kad jos kovotojai numušė du Izraelio dronus, ir paskelbė nuotraukas, kuriose matyti, kaip jauni vyrai džiūgauja ir fotografuojasi, laikydami apanglėjusius orlaivius.

Izraelio kariuomenė teigė žinanti apie šiuos pranešimus, bet atsisakė iš karto pateikti komentarus.

Antradienio reidas buvo naujausia iš virtinės kruvinų Izraelio kariuomenės suėmimo operacijų Vakarų Kranto šiaurėje, smurto ir mirčių skaičiui okupuotoje teritorijoje pasiekus aukščiausią lygį per pastaruosius metus.

Per pastaruosius metus, kai Izraelio kariuomenė beveik kasdien rengė reidus, tankiai apgyvendinta Džanino pabėgėlių stovykla tapo kovotojų veiklos centru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas