Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per Izraelio oro smūgius Gazoje žuvo vienas, sužeisti 5 asmenys

Per trečiadienį prieš aušrą Izraelio surengtus oro smūgius Gazoje vienas palestinietis žuvo ir dar penki buvo sužeisti, pranešė teritorijos sveikatos apsaugos ministerija.
Apšaudymas Gazos ruože
Apšaudymas Gazos ruože / „AFP“/„Scanpix“

Ministerija nurodė, kad žuvusiajam buvo 58 metai ir kad jis žuvo per antskrydį į šiaurę nuo Gazos.

Palestiniečių grupuotė „Islamo džihadas“ anksčiau trečiadienį paskelbė paliaubas aplink Gazą po to, kai kovotojai apsikeitė ugnimi su Izraeliu, areštinėje mirus bado streiką paskelbusiam jos nariui.

Kataro, Egipto ir Jungtinių Tautų atstovai tarpininkavo, kad nuo 4 val. (vietos ir Lietuvos laiku) būtų atkurta ramybė, naujienų agentūrai AFP sakė šaltiniai „Islamo džihade“ ir kitoje kovotojų grupuotėje „Hamas“.

Izraelis susitarimo dar nepatvirtino.

Izraelio kariuomenė pranešė, kad paskutinį kartą perspėjimo sirenos prie Gazos sienos nuskambėjo apie 5 val. 30 minučių.

Blokados paveiktoje palestiniečių teritorijoje esantys liudininkai AFP sakė, kad maždaug tuo metu į Izraelį buvo paleistos kelios raketos.

„Vienas konfrontacijos raundas baigėsi, tačiau pasipriešinimo žygis tęsiasi ir nesustos“, – pareiškime sakė „Islamo džihado“ atstovas Tariqas Salmi.

„Mūsų drąsūs kovotojai įrodė savo ištikimybę ir įsipareigojimą ginti savo tautą“, – pridūrė jis.

„Hamas“ vadovas Ismailas Haniyeh pareikalavo, kad Izraelis grąžintų kalinto vyro palaikus jo šeimai.

„Pabrėžiame – ir apie tai informavome visus tarpininkus, kurie įsikišo – kad būtina perduoti kankinio Khadero Adnano kūną jo kantriai šeimai“, – sakoma I.Haniyeh pareiškime.

45 metų Kh.Adnanas iš Džanino okupuotame Vakarų Krante mirė anksti antradienį po 87 dienas trukusio bado streiko, Izraeliui jį kalinant dėl ryšių su „Islamo džihadu“.

Virtinė bado streikų Izraelio kalėjimuose pavertė mažiausiai 13 kartų kalintą Kh.Adnaną nacionaliniu didvyriu ir atgaivino bado streikus kaip žydų valstybės kalėjimuose kalinčių palestiniečių protesto formą.

Pasak „Islamo džihado“, nuo antradienio ryto kovotojų grupuotės iš Gazos Ruožo į Izraelį paleido apie 100 raketų.

Izraelio kariuomenė savo ruožtu pranešė, kad anksti trečiadienį surengė keletą antskrydžių Gazoje, taikydamasi į „Hamas“ priklausančias „ginklų gamybos vietas, forpostus, karinius kompleksus ir požeminį teroro tunelį“.

„Hamas“ „susidurs su pasekmėmis“, pridūrė kariuomenė.

Izraelis paprastai laiko „Hamas“ atsakingu už visus apšaudymus raketomis iš Gazos Ruožo, nepriklausomai nuo to, kuri kovotojų grupuotė jas paleidžia. Islamistų grupuotė kontroliuoja teritoriją nuo tada, kai 2007 metais nuvertė palestiniečių prezidento Mahmudo Abbaso lojalistus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas