Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
12:20 /16:38

Per Izraelio smūgį Beirute žuvusiųjų skaičius išaugo iki 37

Žuvusiųjų per Izraelio antskrydį prieš Libano grupuotės „Hezbollah“ karinius vadus viename iš Beiruto pastatų skaičius išaugo iki 37, pranešė libaniečių sveikatos apsaugos ministerija.
Per Izraelio smūgį Beirute žuvusiųjų skaičius išaugo iki 31 / Stringer / dpa/picture-alliance
Per Izraelio smūgį Beirute žuvusiųjų skaičius išaugo iki 31 / Stringer / dpa/picture-alliance

„Žuvusiųjų skaičius išaugo iki 37 žmonių“, – sakoma naujausiame ministerijos pranešime ir priduriama, kad penktadienio popietę įvykusio smūgio vietoje vis dar šalinamos nuolaužos.

„Žuvusiųjų skaičius išaugo iki 31, tarp jų trys vaikai ir septynios moterys“, – anksčiau žurnalistams sakė Firassas Abiadas (Firasas Abiadas).

Penktadienį Izraelis smūgiu taikėsi į „Hezbollah“ elitinių „Radwan“ pajėgų vadų susitikimą, 16 jų žuvo.

„Hezbollah“ penktadienį vakare patvirtino, kad vadas Ibrahimas Aqilas (Ibrahimas Akilas) žuvo per šį išpuolį. Vėliau Libano judėjimas pranešė ir apie antro aukšto rango vado nužudymą.

Izraelio kariuomenė buvo pranešusi, kad I. Aqilas ir kiti per penktadienio smūgį žuvę vadai planavo išpuolį Šiaurės Izraelyje, per kurį „ketino įsiskverbti į Izraelio bendruomenes ir žudyti nekaltus civilius gyventojus“.

Izraelio kariuomenė teigė, kad per smūgį iš viso žuvo 11 „Hezbollah“ kovotojų.

„Hezbollah“ nurodė, kad taip pat nužudytas Ahmedas Mahmudas Wahbi (Ahmedas Mahmudas Vahbis) vadovavo „Radwan“ pajėgų karinėms operacijoms remiant „Hamas“ nuo spalio 7 dienos, kai palestiniečių kovotojų grupuotė užpuolė Izraelį ir kilo karas Gazos Ruože, iki šių metų pradžios.

F. Abiadas teigė, kad per daugiausiai aukų pareikalavusį Izraelio oro smūgį Beirute nuo 2006-ųjų vasaros Izraelio ir „Hezbollah“ karo taip pat buvo sužeisti 68 žmonės, iš kurių 15 tebėra ligoninėje.

Penktadienį mirtinas smūgis buvo surengtas netrukus po to, kai „Hezbollah“ surengė vieną intensyviausių Izraelio šiaurės teritorijų apšaudymų per beveik metus trunkančias kovas, daugiausia taikydamasi į Izraelio karinius objektus.

Izraelio oro gynybos sistema perėmė didžiąją dalį raketų „Katiuša“.

„Hezbollah“ ir Izraelio pajėgos nuo karo Gazos Ruože pradžios kone kasdien apsikeičia ugnimi pasienio rajonuose.

Šios savaitės pradžioje Izraelio saugumo kabinetas, svarstydamas platesnio masto karinę operaciją Libane, kuri gali sukelti visuotinį konfliktą, pareiškė, kad „Hezbollah“ išpuolių šalies šiaurėje sustabdymas, kad gyventojai galėtų grįžti į savo namus, dabar yra oficialus karo tikslas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas