Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
04 10 /18:21

Per Izraelio smūgį žuvo trys „Hamas“ politinio lyderio I.Haniyeh sūnūs ir anūkai

Per Izraelio smūgį Gazos Ruožo centre žuvo trys „Hamas“ aukšto rango pareigūno Ismailo Haniyeh sūnūs, trečiadienį pranešė Katarui priklausanti „Al Jazeera“. Jie kartu su vaikais važiavo automobiliu, kai į jį buvo smogta iš oro.
Ismailas Haniyeh
Ismailas Haniyeh / „Scanpix“/AP nuotr.

Kaip praneša vietos žiniasklaida, per Izraelio oro ataką Gazos pabėgėlių stovykloje žuvo mažiausiai trys „Hamas“ lyderio Ismailo Haniyeh sūnūs ir trys jo anūkai.

Mirtinas išpuolis prieš I.Haniyeh sūnus ir jų vaikus buvo įvykdytas Shati pabėgėlių stovykloje į šiaurės vakarus nuo Gazos miesto.

„Hamas“ politinis vadovas patvirtino sūnų nužudymą

Interviu „Al Jazeera“ I.Haniyeh įvardijo savo nužudytus vaikus: Hazemas, Amiras ir Mohammadas.

Jis taip pat sakė, kad per Izraelio ataką žuvo ir keli jo anūkai.

„Kankinių krauju ir sužeistųjų skausmu mes kuriame viltį, kuriame ateitį, kuriame nepriklausomybę ir laisvę mūsų žmonėms ir mūsų tautai“, – sakė „Hamas“ lyderis.

Lankė giminaičius per religinę šventę

I.Haniyeh sakė, kad jo vaikai per religinę šventę Eidą lankė giminaičius Shati stovykloje šiaurinėje Gazos dalyje, kai jie buvo atakuoti.

„Hamas“ vadovas pasmerkė tai, ką pavadino Izraelio žiaurumu, tačiau pabrėžė, kad palestiniečių lyderiai nesitrauks, net jei bus atakuojamos jų šeimos ir namai.

„Nėra jokių abejonių, kad šis nusikalstamas priešas vadovaujasi keršto, žudymo ir kraujo praliejimo dvasia ir nesilaiko jokių standartų ar įstatymų“, – sakė I.Haniyeh ir pridūrė, kad nuo karo pradžios žuvo 60 jo šeimos narių.

„Mes matėme, kaip jis pažeidžia viską Gazos žemėje. Vyksta etninio valymo ir genocido karas. Vyksta masinis gyventojų perkėlimas“, – piktinosi „Hamas“ vadovas.

Ismailas Haniyeh yra vienas pagrindinių „Hamas“ lyderių, dabartinis „Hamas“ politinio biuro pirmininkas ir gyvena Katare.

Per karą Gazoje žuvo 33,5 tūkst. žmonių

„Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija trečiadienį pranešė, kad per pusmetį trunkantį Izraelio ir islamistų kovotojų karą šioje teritorijoje žuvo mažiausiai 33 482 žmonės.

Per pastarąją parą žuvo mažiausiai 122 žmonės, sakoma ministerijos pranešime ir priduriama, kad nuo karo pradžios, kai spalio 7 dieną „Hamas“ kovotojai užpuolė Izraelį, palestiniečių anklave buvo sužeisti 76 049 žmonės.

Beprecedentis „Hamas“ išpuolis Izraelyje, oficialiais duomenimis, pareikalavo apie 1 170 žmonių, daugiausia civilių, gyvybių.

„Hamas“ taip pat paėmė apie 250 įkaitų, iš kurių, Izraelio žiniomis, Gazos Ruože dar yra apie 130, įskaitant 34 žuvusius įkaitus.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas