Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Izraelio smūgius Vakarų Krante žuvo devyni žmonės

Per Izraelio smūgius netoli dviejų pabėgėlių stovyklų okupuotame Vakarų Krante trečiadienį žuvo devyni žmonės, pranešė gelbėjimo tarnybos ir kariuomenė.
MARCO LONGARI / AFP
MARCO LONGARI / AFP

Palestiniečių Raudonasis Pusmėnulis pranešė, kad anksti trečiadienį per išpuolį Tulkaremo stovykloje žuvo keturi žmonės.

„Palestinos Raudonojo Pusmėnulio komandos iš Tulkaremo stovyklos pervežė keturis kankinius, žuvusius dėl okupantų bombardavimo“, – teigiama organizacijos išplatintame pranešime. 

Vienas šios stovyklos pareigūnas patvirtino įvykus šį smūgį ir žuvusiųjų skaičių.

„Stovyklą apgulė lėktuvai ir gausios Izraelio kariuomenės pajėgos bei tankai“, – naujienų agentūrai AFP sakė Faisalas Salama. 

Izraelio kariuomenė incidento dar nepakomentavo šio incidento. 

Naujienų agentūros AFP korespondentas pareiškė, kad vidurdienį vietos (ir Lietuvos) laiku stovykloje nuaidėjo garsūs sprogimai, į dangų kilo tiršti dūmai ir aidėjo pavieniai šūviai. 

Palestiniečių oficialioji naujienų agentūra „Wafa“ pranešė, kad dar vienas smūgis buvo suduotas netoli Balatos pabėgėlių stovyklos į rytus nuo Nabluso miesto.

Atakos metu žuvo penki vyrai, palestiniečių prezidento Mahmudo Abbaso (Mahmudo Abaso) partijos „Fatah“ ginkluoto sparno „Al Aksos kankinių brigados“ kovotojai, sakoma jos pranešime.

Grupuotės ir Izraelio kariuomenės duomenimis, žuvo palestiniečių kovotojas Ahmedas Abdullah Abu Shalalas (Ahmedas Abdula Abu Šalalas). Kariuomenė pareiškė, kad jo nužudymas padėjo užkirsti kelią kovotojo planuotam teroristiniam išpuoliui.

Pasak kariuomenės, A. A. Abu Shalalas buvo atsakingas už praėjusiais metais įvykdytus kelis „teroristinius išpuolius“, įskaitant vieną aneksuotoje Rytų Jeruzalėje.

Kariuomenė pridūrė, kad jis buvo nužudytas gavus žvalgybinės informacijos apie „jo kuopelės ketinimus įvykdyti neišvengiamą teroristinį išpuolį“.

Stovyklos gyventojas Sajedas Hazeemas (Sajedas Hazimas) pasakojo, kad auštant jį pažadino garsus sprogimas.

Praėjus kelioms minutėms po sprogimo į įvykio vietą atvyko greitosios pagalbos automobilis, tačiau jam prieigą užblokavo tuo pat metu atvykę Izraelio kariai, sakė gyventojas. 

„Kariuomenė ištraukė kūnus ir maždaug po pusvalandžio pasitraukė“, – AFP sakė S. Hazeemas. 

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija Ramaloje pranešė, kad į Nabluso ligoninę atgabentas neatpažinto žmogaus, kuris žuvo per automobilyje sprogus bombai, kūnas.

AFP korespondentas matė nuolaužų krūvą ir suniokoto automobilio liekanas.

Nuo spalio 7 dienos, kai palestiniečių ginkluota grupuotė „Hamas“ surengė išpuolį Izraelio pietuose ir sukėlė plataus masto konfliktą Gazos Ruože, okupuotame Vakarų Krante išaugo smurtas. 

Nuo to laiko per Izraelio kariuomenės reidus ir naujakurių išpuolius okupuotame Vakarų Krante žuvo mažiausiai 353 žmonės, rodo AFP duomenys, pagrįsti šaltiniais abiejose pusėse.

Izraelis yra okupavęs Vakarų Krantą nuo 1967 metų Šešių dienų karo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas