Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per naujausias riaušes Ekvadoro kalėjime žuvo trys kaliniai

Ekvadore per naujausias riaušes didžiausio saugumo kalėjimų sistemoje antradienį žuvo trys kaliniai, pranešė vyriausybė.
Ekvadoro kariai prie kalėjimo
Ekvadoro kariai prie kalėjimo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kalėjimų sistemą prižiūrinti agentūra SNAI pranešė, kad smurtas kilo La Rokos kalėjime, esančiame Gvajakilio uostamiestyje – augančiame pasaulinės prekybos narkotikais centre, kuriame vos prieš tris dienas buvo paskelbta nepaprastoji padėtis.

Prasidėjus kovoms, kalėjimo darbuotojai, policija ir kariuomenė pradėjo taikyti saugumo protokolus, kuriais „buvo atkurta kontrolė“, sakoma SNAI pareiškime.

Didžiausio saugumo įstaigoje, kurioje telpa apie 150 kalinių, tuo metu buvo laikomi 23 kaliniai, dauguma jų – narkotikų prekeivių gaujų, dalyvaujančių kruvinoje kovoje dėl valdžios kalėjimuose ir gatvėse, lyderiai.

Šeštadienį per televiziją kreipdamasis į tautą, prezidentas Guillermo Lasso teigė, kad paskelbė nepaprastąją padėtį Gvajakilyje, kaimyniniuose Durano ir Samborondono rajonuose, Santa Elenos ir Rioso provincijose.

Dekretu saugumo pajėgoms leidžiama įrengti patikros postus, be teismo leidimo atlikti žmonių ir turto kratas, taip pat įvesta komendanto valanda naktį nuo 1 iki 5 val.

Praėjusiais metais G.Lasso tris kartus skelbė panašią laikiną nepaprastąją padėtį Gvajakilyje, kuriame smarkiai padaugėjo žmogžudysčių, susijusių su organizuotu nusikalstamumu.

G.Lasso nenurodė, kiek laiko tęsis dabartinė nepaprastoji padėtis.

Praėjusių metų pabaigoje prezidentas taip pat paskelbė apie planą padvigubinti kalėjimų darbuotojų skaičių netrukus po to, kai netoli sostinės Kito esančioje įkalinimo įstaigoje kilo riaušės, per kurias žuvo devyni žmonės.

2022 metų lapkričio pradžioje G.Lasso vyriausybė perkėlė apie 2400 kalinių ir sukėlė gaujų narių sukilimą, kurie pradėjo šaudyti ir sprogdinti automobilius degalinėse ir prie policijos nuovadų.

Ekvadore nuo 2021 metų vasario įvyko daug žudynių kalėjimuose, per kurias žuvo apie 400 žmonių, daugeliui jų buvo nukirstos galvos arba jie buvo sudeginti.

Ekvadoras, kadaise buvęs palyginti taikus pagrindinių kokaino gamintojų Kolumbijos ir Peru kaimynas, iš narkotikų tranzito maršruto tapo svarbiu narkotikų platinimo centru, kurį drasko smurtas.

Valdžia dėl smurtinių nusikaltimų bangos kaltina konkuruojančias gaujas, susijusias su Meksikos karteliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas