Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per naujus susirėmimus pasienyje sužeista kinų ir indų karių

Indijos ir Kinijos kariai ginčijamame pasienyje Himalajuose praėjusią savaitę įsitraukė į naujus „susirėmimus“, per kuriuos buvo sužeisti keli žmonės abiejose pusėse, pirmadienį pranešė šaltiniai.
Indijos ir Kinijos pasienio ruožas
Indijos ir Kinijos pasienio ruožas / „AFP“/„Scanpix“
Temos: 2 Kinija Indija

Vienas šaltinis teigė, kad per gruodžio 9-ąją įvykusį incidentą buvo „nežymiai sužeisti keli abiejų pusių personalo nariai“.

Kitas šaltinis iš Indijos kariuomenės teigė, kad buvo sužeisti mažiausiai šeši Indijos kariai.

Indijos kariuomenės pareiškime sakoma, kad po penktadienį įvykusio susirėmimo Arunačal Pradešo Tavango sektoriuje abiejų pusių kariai „nedelsdami pasitraukė“.

Kinija oficialių komentarų kol kas nepateikė.

2020 metų birželį Karakorumo kalnuose, Ladako regiono Galvano slėnyje, įvykę susirėmimai, kai kareiviai svaidėsi akmenimis, kovėsi kumščiais ir lazdomis, sukėlė įtampą tarp Indijos ir Kinijos. Tąsyk žuvo mažiausiai 20 Indijos ir keturi Kinijos kariai, o šalys palei faktinės kontrolės liniją dislokavo dešimtis tūkstančių karių, kuriuos palaikė artilerija, tankai ir naikintuvai.

Faktinės kontrolės linija skiria Kinijos ir Indijos valdomas teritorijas nuo Ladako vakaruose iki Indijos rytinės Arunačal Pradešo valstijos, į kurią visą Kinija reiškia pretenzijas. 1962 metais Indija ir Kinija šiame pasienyje kariavo.

Po kelių karinių vadų susitikimų dalis Indijos ir Kinijos karių po 2020 metų susirėmimų atsitraukė iš svarbiausio Ladake esančio nesutarimų taško, tačiau įtampa tarp dviejų Azijos milžinių išlieka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas