Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per reidą J.Prigožino biuruose rasta didelė grynųjų pinigų suma

Pranešama, kad per reidą „Wagner“ įkūrėjo Jevgenijaus Prigožino biure buvo rasta didelė grynųjų pinigų suma. Tai patvirtino jis pats.
„Wagner“ būstinė Sankt Peterburge
„Wagner“ būstinė Sankt Peterburge / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Rusijos žiniasklaida pranešė, kad Sankt Peterburge esančiame biure buvo rasta pinigų. Tai patvirtino ir J.Prigožinas, skelbia „Reuters“.

Jis teigė, kad pinigai buvo skirti „Wagner“ išlaidoms padengti.

Rusijos teisėsauga surengė reidą „Wagner“ biure Sankt Peterburge, pranešė vietos naujienų portalas „Fontanka“. Pranešama, kad Rusijos saugumo pajėgos aptvėrė „Wagner“ centro Sankt Peterburge pastatą.

„Wagner“ grupės „Telegram“ kanaluose platinamuose vaizdo įrašuose matyti apsaugos darbuotojai prie būstinės Sankt Peterburge ir kordonas aplink pastatą.

„Teisėsaugos pareigūnai įžengė į „PMC Wagner“ centrą Sankt Peterburgo Žolnajos gatvėje“, – pranešė leidinys „Fontanka“.

Jo duomenimis, prie pastato atvažiavo du autobusai su riaušių policija ir nacionaline gvardija, kurie įvažiavo kartu su paprastais drabužiais vilkinčiais asmenimis.

Apie reidą „Fontanka“ šeštadienį paskelbė savo „Telegram“ kanale.

Naujienų portalas teigė, kad „žmonės su kaukėmis ir automatiniais šautuvais“ buvo dislokuoti netoli Sankt Peterburgo Blagoveščenskio tilto, kur yra viešbutis ir restoranas, siejamas su „Wagner“ bosu Jevgenijumi Prigožinu.

Vėliau „Fontanka“ paskelbė, kaip teigiama, vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip teisėsauga įžengia į „Wagner“ centrą, ir ginkluotų vyrų nuotraukas prie su J.Prigožinu susijusių objektų.

Rusijoje neramumai prasidėjo šeštadienio naktį, kuomet privačios karinės samdinių bendrovės „Wagner“ kovotojai ėmėsi veiksmų karinei vadovybei nuversti.

Rusijos privačios karinės bendrovės „Wagner“ vadovas J.Prigožinas anksčiau pareiškė, kad yra kariuomenės štabo būstinėje Rostove prie Dono ir kad jo kovotojai kontroliuoja šio Rusijos pietinio miesto karinius objektus, įskaitant aerodromą, taip pat svarbiausius pastatus Voroneže.

Anksčiau J.Prigožinas sakė, kad jo pajėgos iš Ukrainos fronto įžengė į Rusijos teritoriją, pažadėjo nuversti Rusijos karinę vadovybę ir pareiškė, kad jis ir tūkstančiai jo kovotojų yra pasirengę mirti.

Reaguodama į „Wagner“ veiksmus, Rusijos valdžia paskelbė antiteroristinės operacijos režimą Maskvoje ir Maskvos regione.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „Wagner“ boso ginkluotą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas