Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 15

Per Rusiją žygiuoja Ukrainos kariai: ekspertai atsakė, kodėl V.Putinas neskuba ginti Kursko srities

Pirmieji pranešimai apie Ukrainos pajėgų įsiveržimą į Kursko sritį pasirodė rugpjūčio 6-ąją dieną. Sujudo Rusijos pasienio regionų vadovai, prokariškai nusiteikę kariniai tinklaraštininkai, bet Kremlius iš pradžių tylėjo. Tylėjo ir Ukraina. Jau devintoji įsiveržimo diena, o Volodymyras Zelenskis tikina, kad ukrainiečiai ir toliau daro pažangą regione. O kur galingas Vladimiro Putino atsakas?
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „AFP“/„Scanpix“

Operacija Kurske tebeturi daug nežinomųjų. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Oleksandras Syrskis antradienį pareiškė, kad Ukraina pasienio regione jau kontroliuoja 74 gyvenvietes.

Žiniasklaida skelbia, kad Kyjivas į tarptautinį reidą įtraukė tūkstančius karių. Negana to, apskaičiavo, kad šarvuotosios technikos skaičius regione yra daug didesnis nei kitose karo dalyse.

Trečiadienį Ukrainos vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenko nurodė, kad Rusijos Kursko srityje kuriama buferinė zona, kad rusai iš ten negalėtų apšaudyti Ukrainos teritorijos.

„Buferinės zonos sukūrimas Kursko srityje yra žingsnis siekiant apsaugoti mūsų pasienio bendruomenes nuo kasdienių priešiškų apšaudymų“, – susirašinėjimo platformoje „Telegram“ paaiškino ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas