Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
11:07 /17:30

Per Rusijos išpuolius Dnipro mieste ir Ukrainos sostinėje žuvo 7 žmonės

Per Rusijos raketų smūgius Ukrainos Dnipro mieste žuvo penki žmonės, įskaitant vaiką, o dar du žuvo per išpuolius Kyjive ir jo apylinkėse, šeštadienį pranešė pareigūnai. 
Kyjivas / Gleb Garanich / REUTERS
Kyjivas / Gleb Garanich / REUTERS

Smūgiai buvo suduoti praėjus mažiau nei 48 valandoms po to, kai Rusijos Kazanės mieste baigėsi BRICS grupės aukščiausiojo lygio susitikimas. Jo metu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sulaukė BRICS narių raginimų nutraukti daugiau nei dvejus metus besitęsiančią Maskvos plataus masto invaziją į Ukrainą. 

„Po visko, kas buvo pasakyta Kazanėje, Rusijos žudikai grįžo prie savo įprasto darbo“, – šeštadienį pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Tai dar kartą įrodo, kad agresijos negalima sustabdyti kalbomis, o tik ryžtingais veiksmais ginant valstybę“, – pridūrė jis. 

Institucijų teigimu, vėlų penktadienio vakarą per smūgius Dnipro mieste žuvo penki žmonės ir buvo apgadinta keletas pastatų, įskaitant ligoninę. 

Dnipropetrovsko srities karinės administracijos vadovas Serhijus Lysakas socialiniame tinkle „Telegram“ nurodė, kad per smūgius buvo sužeista mažiausiai 20 žmonių, įskaitant keturis vaikus. 

S. Lysakas taip pat pasidalijo įvykio vietoje dirbančių gelbėtojų ir apgadintos ligoninės vaizdais.

Per kitus atskirus apšaudymus Ukrainos sostinėje ir aplinkinėse teritorijose žuvo du žmonės, įskaitant paauglę, pranešė institucijos. 

Kyjivo meras Vitalijus Klyčko sakė, kad dronas įsirėžė į 25 aukštų daugiabutį, žuvo 15-metė ir buvo sužeisti dar du žmonės.

Kyjivo miesto karinės administracijos vadovas Serhijus Popko teigė, kad Rusijos dronų ataka truko kiek daugiau nei septynias valandas ir kad visą naktį mieste kaukė oro pavojaus sirenos.

Tuo tarpu Rusijos kariuomenė šeštadienį pranešė užėmusi fronto linijoje esantį Oleksandropolio kaimą Ukrainos rytinėje Donecko srityje, kur ji pastaraisiais mėnesiais pasistūmėjo į priekį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai