Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Turkijos apšaudymą Sirijos šiaurėje žuvo rusų karys, keli kiti – sužeisti

Turkijai anksti pirmadienį surengus apšaudymą Sirijos šiaurėje, žuvo vienas automobilyje sėdėjęs Rusijos karys, o dar keli buvo sužeisti, pranešė Sirijos kurdų žiniasklaida ir opozicijos organizacija.
Rusijos kariai Sirijoje
Rusijos kariai Sirijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Diena anksčiau smurtas šiame regione buvo įsiplieskęs tarp JAV remiamų kurdų kovotojų ir Turkijos karių. Pranešama, kad kurdų pusėje žuvo keli žmonės.

Rusijos kariuomenė, Sirijos vyriausybė ir Turkijos pareigūnai pranešimų apie apšaudymą nekomentavo.

Tuo metu Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi, karą Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešė, kad Turkijos kariams apšaudžius kelią, jungiantį Herbelio ir Um Havšo kaimus Alepo provincijoje, žuvo vienas rusų karys ir dar keturi buvo sužeisti.

Dalinai autonominių kurdų teritorijų Sirijoje naujienų agentūra „Hawar News“ pranešė, kad buvo pataikyta į rusų transporto priemonę, ir pridūrė, kad yra nukentėjusiųjų, tačiau nepateikė jų skaičiaus. Kita kurdų naujienų agentūra „North Press Agency“ nurodė, kad vienas rusų karys žuvo, o trys buvo sužeisti.

Turkijos gynybos ministerija pirmadienį pranešė, kad mažiausiai 12 įtariamų Liaudies apsaugos dalinių (YPG) – pagrindinės Jungtinių Valstijų remiamų Sirijos demokratinių pajėgų (SDF) sudedamosios dalies – narių žuvo po to, kai Turkijos pajėgos atsakė į minosvaidžio ataką prieš jų objektus.

Ministerija socialiniame tinkle „Twitter“ nurodė, kad kurdų kovotojai sekmadienį smogė vienai turkų bazės teritorijai Sirijos šiaurėje ir Onkupinaro regionui Turkijos pietuose. Bazė ir turkų kariai nenukentėjo.

Priduriama, kad Turkijos kariuomenė per sekmadienį surengtus atsakomuosius smūgius nukovė mažiausiai septynis įtariamus kovotojus, o pirmadienį – dar penkis.

SOHR pranešė, kad per Turkijos dronų ataką vėlai šeštadienį žuvo trys YPG kovotojai ir dar du buvo sužeisti, o kitą dieną prasidėjo apšaudymas.

Kurdų vadovaujamų SDF atstovas spaudai Siamandas Ali naujienų agentūrai AP sakė, kad po šį mėnesį Turkijoje įvykusių prezidento rinkimų turkai suintensyvino atakas prieš kurdų kontroliuojamas teritorijas Sirijos šiaurėje. Jis nekomentavo pirmadienio išpuolio.

Rusija į karą Sirijoje įsitraukė 2015 metais, pradėjusi oro kampaniją prieš Sirijos ginkluotąją opoziciją, ir nuo to laiko padėjo Sirijos vyriausybės pajėgoms perimti didžiosios šalies dalies kontrolę.

Per 12 metų trunkantį Sirijos konfliktą žuvo beveik pusė milijono žmonių, o pusė iš 23 mln. prieš karą šalyje gyvenusių žmonių buvo priversti palikti namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito