Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per ūkininkų protestą Eliziejaus Laukų prospekte Paryžiuje sulaikyta dešimtys žmonių

Prancūzijos policija penktadienį pranešė, kad per ūkininkų protestą Eliziejaus Laukų prospekte Paryžiaus centre sulaikė 66 žmones, rytinio piko metu blokavusius eismą.
THOMAS SAMSON / AFP
THOMAS SAMSON / AFP

Naudodami traktorius ir šieno ritinius, ūkininkai trumpam sustabdė eismą garsiajame prospekte netoli Triumfo arkos paminklo, esančio yra visai netoli prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) biuro Eliziejaus rūmuose.

Protestuotojai, kurie prospekte laikė plakatus, teigė, kad savo akcija siekia išgelbėti Prancūzijos žemės ūkį.

Ūkininkai visoje Europoje jau kelias savaites protestuoja dėl, jų teigimu, pernelyg griežtų aplinkosaugos taisyklių, konkurencijos dėl pigaus importo iš Europos Sąjungai nepriklausančių šalių ir pajamų mažėjimo.

Kai kurie protestuotojai dalijo bulvių maišus vairuotojams, įstrigusiems spūstyse aplink Triumfo arką, sakė įvykio vietoje buvę naujienų agentūros AFP reporteriai.

Prieš sulaikymus keli protestuotojai buvo pastebėti kalbantys su policijos pareigūnais.

„Coordination Rurale“ simboliškai ir taikiai perima Triumfo arką“, – sakoma ūkininkų sąjungos „Coordination Rurale“ pareiškime, paskelbtame socialiniame tinkle „X“. Jame priduriama, kad tai raginimas gelbėti Prancūzijos žemės ūkį.

Sąjunga teigė „norinti skubių veiksmų, kad būtų išgelbėta 45 proc. mūsų ūkių, kurie patiria finansinių sunkumų“.

Ūkininkas Axelis Massonas (Akselis Masonas) sakė, kad ūkininkai padėjo vainiką pagerbdami savo kolegų, kuriuos finansinės problemos privedė prie savižudybės, atminimą. Jis pridūrė: „Valstybė mūsų niekada neišgirdo.“

Prancūzijos ūkininkai kurį laiką blokavo kelius, padeginėjo padangas ir apguldavo prekybos centrus, prašydami, kad būtų imamasi daugiau priemonių, nors vyriausybė pažadėjo reformas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas