Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Perspėjimas britams: „Brexit“ bus naudingas tik turtingiesiems

Jungtinės Karalystės iždo kancleris George'as Osborne'as perspėjo britus, kad šalies pasitraukimas iš Europos Sąjungos sukels recesiją, kuri itin smogs mažesnes pajamas gaunantiems salos gyventojams, rašo politico.eu.
Didžiosios Britanijos finansų ministras George'as Osborne'as
Didžiosios Britanijos finansų ministras George'as Osborne'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Kai ištinka recesija, būtent mažiau uždirbanti visuomenės dalis patiria didžiausią smūgį, o jo pasekmės jiems trunka ilgiausiai“, – pirmadienį tikino G.Osborne'as.

„Brexit“ gali rinktis turtingieji šalies gyventojai, bet sakau jums atvirai, žmonės, kurie gauna nedideles, negarantuotas pajamas... Jiems atsilieps ekonominis nestabilumas ir žengimas į recesiją“, – pridūrė kancleris.

G.Osborne'as perspėjo, kad tokio likimo britai gali sulaukti mažiau nei po pusantros savaitės, jei birželio 23 dieną vyksiančiame referendume nuspręs balsuoti už pasitraukimą iš Europos Sąjungos.

Tuo pat metu kancleris pabrėžė, kad sprendimas sieti savo ateitį su ES pagerins šalies ekonominę būklę.

„Žmonės matys, kaip investicijos pradės plaukti į Jungtinę Karalystę“, – tikino jis. „Mes jau daug kalbėjome apie pasitraukimo pavojus, tačiau panaikinus šį netikrumo jausmą investuotojai galės ramiai apsispręsti“, – sakė G.Osborne'as.

„Visi tie investuotojai, kurie dabar laukia mūsų sprendimo, po teigiamo atsakymo suplūs. Pradės plūsti ne tik pinigai, bet ir bus kuriamos naujos darbo vietos“, – prognozavo Jungtinės Karalystės iždo kancleris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas